HomeНовиниВ РайоніНа сесії райради запропонували визначити…кращого негідника (+фото)

На сесії райради запропонували визначити…кращого негідника (+фото)

( 0 Votes )

30 березня відбулась чергова сесія Володимирецької райради, де присутніми були 31 депутат із 34, начальники управлінь, представники поліції, прокуратури та преси.

Після ознайомлення зі звітом голови РДА Володимира Хоружого щодо здійснення делегованих повноважень та виконання Програми економічного і соціального розвитку району у 2017 році певна частка депутатів озвучили питання стосовно висловлення недовіри голові.

За результатами таємного голосування стало зрозуміло, що «імпічмент», як завжди, недоопрацювали: уже втретє для висловлення недовіри не вистачило 2 голоси (за недовіру проголосував 21 депутат). Судячи з реплік, озвучених в залі, депутати були обурені, адже «хтось знову підвів».


 

На тому загострення пристрастей стихло і сесія повернулась до цілком злагодженого робочого режиму. Доволі швидко і безпроблемно проголосували за всі питання порядку денного. Серед них були такі: надання згоди на списання основних засобів закладів освіти, реорганізацію КЗ «Володимирецький районний центр ПМСД» у комунальне некомерційне підприємство «Володимирецький районний центр ПМСД» Володимирецької райради, про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що відводиться в оренду на термін дії спецдозволу на користування надрами ТзОВ «Сонячне ремесло» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємствами, що пов’язані з користуванням надрами на території Володимирецької селради.

 
 
 
 

 

На сесії був присутній керівник Сарненської місцевої прокуратури Ярослав Баглей, який звітувався перед присутніми про результати роботи прокуратури. Однак суха статистика зовсім нецікава публіці, тому голова райради Василь Ковенько запропонував поспілкуватись у режимі «питання-відповідь».

«ВВ» скористався такою можливістю і запитав про незаконні рубки лісу і незаконні пилорами, що працюють чи не в кожному віддаленому і не дуже селі. На це пан Ярослав відповів: ведеться спільна з лісовою охороною і поліцією робота, незаконні ж пилорами – це питання взагалі не до нього (цікаво, а до кого ж? адже прокуратура має координувати роботу правоохоронних органів по боротьбі в тому числі і з незаконними пилорамами. – авт.).

На питання, скільки справ, пов’язаних із незаконною рубкою лісу, все-таки дійшло до суду, він відповів, що за 2017 рік – 2 справи, а впродовж нинішнього року – ще жодної. Прикро, що цю цифру шановний прокурор озвучив, маючи на увазі Сарненську місцеву прокуратуру загалом, а не конкретно наш район, бо виключно про нього й питалося. Перевіряючи дану інформацію, стало відомо, що упродовж попереднього року жодної справи, пов’язаної з незаконною рубкою лісу, до суду так і не дійшло. Склалось враження, що, не володіючи інформацією або не маючи що відповісти, мусив відповідати хоч щось…

Сесія закінчилась обговоренням внесення змін до районного бюджету на 2018 рік, який озвучила начальник фінуправління РДА Олена Шикало.

На завершення заходу слово взяв депутат Олександр Бобрик. Він запропонував провести конкурс на звання кращого негідника району. Вочевидь маючи на увазі тих кількох конкретних депутатів, які мали проголосувати за висловлення недовіри голові РДА, але так цього і не зробили.

Олена Стельмащук.

Фото автора. 

 

У вас недостатньо прав для коментування.