HomeНовиниВ РайоніКонкурс "Молодь обирає здоров’я" (+фото)

Конкурс "Молодь обирає здоров’я" (+фото)

( 0 Votes )

24 квітня актова зала районного Будинку школярів та юнацтва була переповнена юними агітаторами.

Це позмагатися за звання кращих у просуванні здорового способу життя приїхали до райцентру команди-переможці окружних змагань конкурсу «Молодь обирає здоров’я».

Загалом у районному етапі конкурсу брали участь агітбригади зі Степангородського, Новаківського, Мульчицького, Сваринівського, Біленського, Берестівського НВК, Володимирецького районного колегіуму та Полицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Школярі співали, танцювали, ставили інсценівки, виконували акробатичні фігури та читали римовані гасла, закликаючи усіх присутніх зважати на цінність здоров’я та обирати правильні пріоритети в житті. Діти займали чітку позицію, висловлюючи зі сцени думки про згубний вплив паління, алкоголю, наркотиків, зосереджуючи увагу на тому, що під вплив усього цього можна потрапити непомітно. Альтернативою школярі вважають активний спосіб життя – спорт, свіже повітря, спілкування з друзями, танці, зарядку.

Згадали учасники і про нову небезпеку, яка підступно чигає нині на юне покоління, – залежність від гаджетів та інтернету, чесно відобразивши справжню картину, яку можна побачити нині серед молоді на вулиці, у магазинах, кафе тощо.

Увесь зал був обклеєний тематичними барвистими плакатами на аналогічну тему – агітації за здоровий спосіб життя. Бо ж конкурс відбувається окремо відразу у кількох номінаціях: виступи агітбригад, кращий плакат та краща фотографія. І якщо з підрахунком балів журі впоралося швидко, визначивши переможців за кількома визначеними умовами конкурсу критеріями, то плакати та фотографії оцінюватимуть упродовж тривалішого часу – тому й переможців оголосять вже згодом.

Не триматиму інтригу: честь Володимиреччини на обласний етап конкурсу «Молодь обирає здоров’я» поїде захищати команда з Володимирецького районного колегіуму. Вона  хоч і отримала найвищу кількість балів, проте прийняла від журі і ряд зауважень, які учасники пообіцяли врахувати при підготовці до чергового етапу конкурсу.

ІІ місце поділили між собою команди Степангородського та Біленського НВК, ІІІ місце так само посіли дві команди – Мульчицького та Берестівського НВК.

Журі були приємно вражені якісною підготовкою команд. Та, аби підтримати дітей, запросили до участі у заході представника фундації «Пагін милосердя» Леоніда Уса та районного товариства Червоного Хреста України Галину Давидюк. З їх рук команда переможців отримала новеньку сумку для ноутбука, інші ж команди – для заохочення м’які іграшки.

Шкода лише, що гасла, які звучали з вуст школярів, та яскраві інсценівки, які вони представляли у підтримку популяризації здорового способу життя, побачила така невелика кількість молоді. Бо ж хочеться, аби вести здоровий спосіб життя стало справді модно.

 

Вікторія Черпак.
 

У вас недостатньо прав для коментування.