HomeНовиниВ РайоніУспішний травень для володимирецьких мотогонщиків (+фото)

Успішний травень для володимирецьких мотогонщиків (+фото)

( 0 Votes )

Початок травня видався багатим на змагання з технічних видів спорту як українського рівня, так і міжнародного.

Так, у Чернівцях пройшов один з етапів Чемпіонату світу на мотоциклах з коляскою, а в Ковелі – перший етап Чемпіонату Європи у класі 65 і 75 см. куб. і третій етап у класі MX-OPEN. А в Рівному відбулося відкриття спідвейного сезону (відкривав його особисто голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко).

На наступних вихідних, 19 травня, на рівненському мототреці відбудеться півфінал Чемпіонату Європи серед юніорів, де з’їдуться гонщики з багатьох країн Європи.

Відкрили сезон змагань і наші юні мотоспортсмени. 11 травня у Рівному відбулися відкриті обласні змагання серед мопедистів та мотоциклістів учнівської молоді Рівненщини. Участь у них взяло 50 спортсменів до 23 років.

На цих недитячих перегонах команда Володимирецького району (нині вона «приписана» до комунального закладу «Рафалівський центр дитячої та юнацької творчості) виборола друге загальнокомандне місце.

Честь нашого краю успішно відстоювали гонщики Тарас Савчук – ІІ місце у класі «Мотоцикл вільний» (об’єм двигуна 125 см3); Віталій Симчук – ІІ місце у класі «Мотоцикл стандарт» (125 см3); Владислав Чугай (старша вікова група) – ІІІ місце у класі «Мотоцикл вільний» (85 см3); Данило Блищик (молодша вікова група) – І місце у класі «Мотоцикл вільний» (85 см3); Степан Дацький (старша вікова група) – І місце у класі «Мопед стандарт» (50 см3); та Володимир Симчук (молодша вікова група) – І місце у класі «Мопед стандарт» (50 см3).

Це дуже хороший успіх наших юних спортсменів – попри те, що гуртки по мотоспорту на Володимиреччині сьогодні не мають ні достатнього фінансування, ні техніки та матеріально-технічної бази, і фактично виживають лише за рахунок батьківських спонсорських внесків. Прикро, коли дитина досягнувши чемпіонських висот і титулів, не може продовжувати свою спортивну кар’єру через брак коштів на придбання більш потужної техніки для змагань у наступних вікових групах і нових чемпіонатах.

Як тут не заздрити комунальному закладу «Рівненський міський спортивно-технічний клуб», який утримується з міського бюджету і вихованці якого не лише регулярно піднімаються на перші сходинки п’єдесталів в Україні, але й успішно захищають прапори інших країн…

 

 
 

Василь Блищик,

президент СТК «Полісся».

 

У вас недостатньо прав для коментування.