HomeНовиниВ РайоніОправдальні вироки – рідкість. Але не тоді, коли за роботу береться адвокат-професіонал

Оправдальні вироки – рідкість. Але не тоді, коли за роботу береться адвокат-професіонал

( 1 Vote )
 

Нещодавно ми опублікували інформацію, що адвокат Олександр Печончик з Володимирця успішно захистив від позбавлення волі свого колегу за звинуваченнями у вимаганні хабарів. 

 
Прокуратура просила визнати адвоката винним у вимаганні грошей із свого підзахисного, але завдяки грамотній стратегії захисту, обраній Олександром Печончиком, Кузнецовський міський суд виніс виправдувальний вирок, вказавши про недоведеність винуватості.
 
Оправдального вироку, як нам стало відомо зі слів адвоката Олександра Печончика, йому вдалося домогтися і за межами Рівненщини, по схожому епізоду з аналогічними обвинуваченнями.
 
Так, група прокурорів з Волинської обласної прокуратури на чолі з В. Шевчуком звинувачувала в суді підзахисного, захищати якого взявся О. Печончик, у скоєнні ним ряду тяжких кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч.2 ст. 15 Кримінального Кодексу України: пропозиції, обіцянках та наданні неправомірної вигоди (хабаря) службовій особі, яка займає відповідальне становище (старшому слідчому Маневицького відділу поліції С. Макарчуку).
 
При цьому в даному випадку за зверненням сторони обвинувачення Волинський апеляційний суд двічі виносив ухвали про надання дозволу на проведення ряду негласних слідчих розшукових дій, а прокурор Волинської обласної прокуратури неодноразово виносив постанови про проведення контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту.
 
У результаті всі дії звинуваченої особи тривалий час документували за допомогою спеціального обладнання у різних формах та видах.
 
Сторона обвинувачення в особі прокурора В. Шевчука у суді просила звинувачену особу позбавити волі на термін понад 5 років.
 
Сторона захисту в особі адвоката Олександра Печончика, надаючи правову допомогу звинувачуваній особі, в даному випадку заперечував наявність кримінальних правопорушень з боку свого клієнта та наголошував про наявність провокації з боку правоохоронців, порушення права на захист, істотне порушення кримінального процесуального права на досудовому розслідуванні і таке інше.
 
Відтак 6 грудня 2021 року Ківерцівський районний суд (суддя О. Костюкевич) виніс відносно клієнта адвоката О. Печончика виправдувальний вирок, визнавши його невинуватим та виправдав у зв’язку недоведеністю у діяннях складу кримінального правопорушення.
 
Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду впродовж 30 днів з дня його проголошення. На даний час він ще не набрав законної сили.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.