HomeНовиниВісник без цензуриВ Новій Рафалівці по варварськи зрізали новорічну ялинку (фото)

В Новій Рафалівці по варварськи зрізали новорічну ялинку (фото)

( 0 Votes )

У Рафалівці з 14 на 15 січня невідомі особи зрізали головну ялинку селища на центральному майдані. Це все, що змогла повідомити секретар селищної ради Галина Соломай міліціонерам. Заяву зареєстровано, проводиться перевірка цього кричущого факту хуліганства. Сподіваємось, правоохоронці знайдуть винуватців і покарають по всій строгості закону.

 Насторожує інше: чому останнім часом наростає істерія людиноненависництва? Дехто списує це на кінець світу, який усе-таки відбувся в площині духовній; інші кивають на те, що забрали з району міліцію, от люди й втратили страх перед законом і кинулися в «махновщину». Стрілянина в Білому, поножовщина в Кузнецовську, в Діброві таксист покинув збиту ним людину. Тепер от зрізали вночі ялинку, обрізали електропроводку з гірляндами, розікрали всі іграшки з неї. Вона ж чим завинила, кому заважала? 

Народ звіріє, не усвідомлюючи цього. Прикро, але проблем морально-етичного виховання не хоче помічати й держава. Скільки ще треба агресії, крові й дикунства, щоб люди зрозуміли: у духовному світі суспільства, де немає моралі, коїться щось не те? Безпричинне варварство щодо ялинки в цьому плані дуже промовисте. Якщо вчасно не зробити висновків і не виробити консолідуючої основи або ідеології для янації, то не далеко й до того, що брат на брата піде.

Але починати треба із себе, бути трішки добрішим до інших людей, уміти перемовчати старшим, а енергію агресії спрямувати в роботу. Настрій навколо себе ми створюємо самі – своєю посмішкою, привітним словом і бажанням взаєморозуміння.

Незважаючи на всі наші особисті проблеми, світ прекрасний. Давайте в ньому шукати хороше.

 



 Фотофакт Сергія СКІБЧИКА.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.