Потрібно підтримати і захистити вітчизняні медіа, – заява партії "Батьківщина"

( 0 Votes )

Економічна криза, викликана як непрофесійністю і безпорадністю влади, так і несприятливими обставинами, зокрема пандемією коронавірусу, завдала відчутного удару по вітчизняним медіа, насамперед місцевим. 

Значна кількість з них втратила передплатників і рекламодавців, змушена скорочувати своїх працівників, а деякі вже припинили свою роботу.

Страждають не лише працівники ЗМІ, але й їхні читачі, для яких медіа залишаються чи не єдиним джерелом достовірної інформації про події в їхньому місті, районі, області, що вже казати про Україну та навколишній світ.

Люди, позбавлені перевіреної інформації, змушені живитися чутками, а відтак – стають вразливішими, легше піддаються паніці та інформаційним маніпуляціям. Зрештою це створює загрозу як свободі слова в країні, демократичному розвитку держави, так і національній безпеці.

Ця ситуація не може не викликати нашого занепокоєння. «Батьківщина» завжди стояла і стоятиме на сторожі прав і свобод українців, зокрема й права на отримання та поширення інформації, свободи думок і висловлювань. Саме тому ми закликаємо громадян підтримати в цей нелегкий час незалежні медіа. Купуючи і передплачуючи місцеві видання, ми підтримуємо свою власну свободу і незалежність, сьогодні і в майбутньому.

Нагадуємо владі про важливість розвитку ЗМІ для становлення України як самостійної, європейської, демократичної держави. Про те, що саме медіа забезпечують зворотній зв’язок влади й суспільства, що б не говорили окремі політики про «непотрібність журналістів». Розуміємо, що зараз допомоги потребує не лише преса. Проте вважаємо, що пропозиції, підготовлені за участі журналістських спілок, є виваженими і заслуговують на уважний розгляд.

Джерело

 

У вас недостатньо прав для коментування.