HomeСпортФутболУ футбол грають і герої

У футбол грають і герої

( 0 Votes )

За ініціативи Всеукраїнського об’єднання учасників АТО „Українці – разом” створена футбольна ліга учасників АТО, що проводить свої змагання у шести регіональних зонах (всього 48 команд і більш ніж 1000 гравців). На ці змагання заявилась і команда військової частини по охороні Рівненської АЕС.

Починати довелося практично з нуля, але Рівненська обласна федерація футболу (президент Олексій Хахльов) презентувала бутси, м’ячі та воротарські рукавиці, а комплект форми закупили вже за власні гроші.

У зоні „Захід”, де виступають наші хлопці, наразі 6 команд. Атомники поки що провели дві гри. Минулої неділі поступились у Львові команді „Легіон” – 0 : 2, а 25-го вересня у себе вдома, на полі „Ізотопа” були розгромлені „Західним кордоном” зі Львова – 0 : 6. Фінальний турнір за участі переможців усіх зон пройде з 2 по 4 грудня у Києві.

 В обласній першій лізі відбувся один із ключових матчів. В Оржеві нинішній беззаперечний лідер ОДЕК розійшовся внічию 2 : 2 з минулорічним чемпіоном сарненським „Маяком”, і це мало що змінило у турнірній таблиці. ”Ізотоп – РАЕС” у цьому турі не грав, бо їхній матч з ФК „Малинськ” перенесений.

 У другій лізі в групі „Північ” за два тури до завершення попереднього етапу лідерство утримує кричильський „Колос”, який на виїзді зумів обіграти ще одного претендента на вихід до перехідного турніру – дубровицьку „Горинь” – 2 : 1 і має 26 очок. На три менше у ФК „Рафалівки” після того, як хлопці Василя Дацького вдома вчинили розгром 6 : 0 аутсайдеру з Томашгорода Рокитнівського району. До честі томашгородців, вони трималися досить довго – перший гол у їхні ворота влетів лише після півгодини гри. Це рафалівський капітан Віталій Гордійчук головою „замкнув” передачу зі штрафного. Згодом ще один Віталій – Корзюк подвоїв рахунок, а підвів риску під голевими здобутками команди у першому таймі Віктор Чудля. Його гол можна вважати і найкурйознішим – воротар гостей настільки втратив орієнтацію, намагаючись спіймати м’яч, що забіг разом з ним за лінію воріт – 3 : 0.

По перерві на поле вийшли майже усі резервісти рафалівчан, та це не змінило розкладу сил на майданчику. Майже одразу „дублем” вистрелив наймолодший учасник матчу Олександр Левков – 5 : 0. А останній гол у матчі у стилі знаменитого Дієго Марадони (його гол на чемпіонаті світу проти Англії визнаний найкращим у світі за всі часи) провів у ворота гостей Роман Федіна. Нападник господарів підхопив м’яч біля центра поля справа, і, зміщуючись до карної зони, обіграв усіх, хто трапився на його шляху (а це 6 чи 7 суперників). Останнім поклав на землю голкіпера – 6 : 0.

 На жаль, вдома не встояла проти ФК „Костополя” МФК „Енергія” – 1 : 2. Хіт наступного туру у цій групі – двобій у наступну неділю в Кричильську, куди завітає Рафалівка. Наші земляки намагатимуться не лише взяти реванш за поразку у першому колі – 0 : 1, але й розжитися на так звані „золоті” очки, які вельми необхідні будуть у перехідному турнірі.

 Вирішальні матчі на „виліт” актуальні нині і у обласних ветеранських перегонах, де почалася стадія чвертьфіналів. Ізотопівці в суботу вдома приймали здолбунівський „Автоленд”. В середині першого тайму Сергій Кедич вивів свою команду вперед, добивши м’яч у сітку після виходу сам на сам з кіпером Олександра Колоса – 1 : 0. Та гості по перерві досить швидко відігралися, скориставшись грубою помилкою оборонців атомників – 1 : 1. Господарі все ж змогли забити вирішальний м’яч – це той же Колос завершив чітким ударом багатоходову комбінацію своїх партнерів – 2 : 1. Втім, доля перепустки до півфіналу все одно буде вирішуватися за тиждень у Здолбунові. В інших чвертьфіналах Радивилів розписав „мирову” 1 : 1 у себе з фаворитом – рівненською „Славією”, Дубровиця мінімально – 1 : 0 подужала Гощу, а Сарни несподівано вдома „влетіли” 1 : 4 Млинову.

 Наближається розв’язка і у першій лізі чемпіонату Володимиреччини. Лідер з Цепцевич втратив вдома очки з Кідрами – 1 : 1. Господарі спершу й програвали, потім зуміли відігратись і врешті-решт не забили пенальті (Михайло Китун). Але втратили шанс наблизитися до „гориничів” і Воронки, що вдома не зуміли обіграти „Моноліт” – 2 : 2. А на третє місце піднялися Полиці, котрі у себе перемогли МФК Володимирець – 3 : 1 (забивали Балашов, Яйченя і Стельмах).

Перше очко у другому колі взяла Рафалівка в Каноничах – 2 : 2. У господарів відзначились Василь Манзик і Олександр Черевач, а у гостей – Ярослав Похила та Павло Хомич. Не вийшло справжньої боротьби лише у Сопачеві, де місцеві футболісти у битві аутсайдерів начисто поступились Любахам – 1 : 4 і залишилися на самісінькому дні змагального рейтингу.

 У перехідному турнірі колективів другої ліги укріпили свої лідерські позиції Новаки, які вдома у футбольній перестрілці – 4 : 3 таки довели свою вищість над Зеленим і згромадили 16 очок. У новаківців знову кращі їхні лідери – Олег Кладько, Стас Печончик, Слава Босик та Сергій Макаренко. Очевидці особливо відзначають гол останнього, називаючи його навіть голом року. Пригальмували Телковичі, поступившись у Довговолі – 1 : 2. Несподівано вдома програли – 0 : 3 Жовкині Половлям. Тепер слідом за телковичанами, які мають 10 балів, йдуть одразу три команди, що мають по 7 залікових пунктів – Довговоля, Зелене та Половлі, а у Жовкинь їх лише 4. Ось таке становище команд за тур до завершення першого кола перехідного турніру.

 Юрій Ковалець.

 

У вас недостатньо прав для коментування.