HomeСпортФутболЗимова першість району з футболу: „Моноліт” виходить в лідери

Зимова першість району з футболу: „Моноліт” виходить в лідери

( 0 Votes )

Другий тур зимової першості Володимиреччини з футболу, що пройшов у останню неділю лютого, відзначився несподіваним результатом вже у стартовій зустрічі дня, коли на полі райцентрівського учкомбінату зійшлися „Моноліт” з ФК „Рафалівка”.

Якби перед грою хтось наважився сказати, що команда енергоремонтного підрозділу РАЕС виграє, та ще й 3 : 0, то його, скоріш за все, висміяли: мовляв, такого не може бути… Та футбол тим і цікавий, що у ньому час від часу трапляються такі-от непередбачувані результати.

Але про все за хронологією. Тренер рафалівчан Іван Ярута продовжив експериментувати, шукаючи оптимальні місця для своїх підопічних. На цей раз дебютували за рафалівчан Роман Хондока, що числиться у сарненському „Маяку”, та Дмитро Серховець, вихованець відомого тренера Івана Мальця. Граючий наставник енергоремонтників Володимир Нестерчук виставив усіх найсильніших, а себе – вже по перерві.

Упродовж двобою м’яч краще тримався у рафалівчан, а гострі моменти, хоча й не чисельні, виникали чомусь частіше саме біля їхніх воріт, причому „привозили” їх собі власні оборонці та воротар. Першим помилився досвідчений кіпер Віталій Бедик. Звичайнісіньке вкидання м’яча з аута він зміг лише відбити перед собою, і ветеран монолітівців Петро Кислянко забив, мабуть, найлегший гол у своїй довгій футбольній кар’єрі – 1 : 0.

У другому таймі – планові зміни у Івана Ярути, нові гравці пожвавили гру, запам’ятався слаломний прохід Анатолія Пархомчука, але голи знову забивали лише енергоремонтники, користуючись помилками суперників. Спочатку це зробив Анатолій Устимчик, а „крапку” поставив Володимир Речун – 3 : 0, і атомники вибиваються в одноособові лідери змагань, маючи 6 очок.

А на дебютанта першої ліги Рівненщини вже в першу суботу березня чекає старт в обласному Меморіалі Володимира Шморгуна. О 15.00. на запасному полі рівненського стадіону „Авангард” рафалівчани поміряються силами з „Калиною” з Бугрина Гощанського району.

У другому матчі дня зійшлися ветерани району та Зелене. Перші виглядали у цьому матчі значно краще, ніж у дебютному на цих змаганнях, але, як не парадоксально це звучить, поступились опоненту – 0 : 1. До перерви результативним став єдиний точний удар у рамку воріт зеленівця Дмитра Нагорного з лінії штрафного майданчика. У другому таймі теж більше атакували старші за віком футболісти, але суперники, де виділялися півзахисник Роман Шеверда та голкіпер Сергій Сиротюк, спокійно захищалися і зберегли вигідний їм рахунок.

У третьому матчі туру найшла новаківська коса на каноницький камінь, і як не старались обидві команди, рахунок так і не був відкритий – перша нічия на турнірі – 0 : 0.

Заключний двобій дня, де зустрілися володимирецькі муніципали і сопачівський „Стир” залишив якісь дивні відчуття. Володимирчани, в принципі, зіграли у свою силу, а от суперник ніби й не остання команда у районі, а на фініші гри вже вдруге має розгром, причому такий же, як і у стартовому матчі – 1 : 5. За господарів, як завжди ,відзначались їх лідери – старожили команди Віталій Брикса, Сергій Жданюк, Василь Новицький, Сергій Дячук, а от вожаку стирян Борису Данилку фатально не таланило – м’яч після його ударів декілька разів потрапляв у штанги…

Отож після двох турів турнірку, як я вже згадував, очолює „Моноліт” без втрати очок, а на протилежному полюсі таблиці Сопачів, який ще балів не здобував з різницею м’ячів – 2 : 10.

Юрій Ковалець.

ілюстрація з мережі Internet

 

У вас недостатньо прав для коментування.