HomeСпортФутболЧемпіонат району. І ЛігаЗаболоттівський «Стир» забирає кубок

Заболоттівський «Стир» забирає кубок

( 0 Votes )

 

У день волевиявлення українського народу на центральному стадіоні Володимиреччини вирували кубкові пристрасті. Як ви знаєте з попереднього номеру, у фінальному матчі за красень-кубок змагалися дві амбіційні команди: «Стир»  (Заболоття) та «Горинь» (В. Цепцевичі), які не змогли порадувати своїх вболівальників за підсумками чемпіонату. А «Горинь» так і взагалі другий рік поспіль у фіналі… Не зважаючи на погані суботні погодні, матч не перенесли, адже це єдине вікно у щільному графіку районних змагань. Та й те появилося у зв’язку з переносом усіх матчів чемпіонату області через проведення виборів до Верховної Ради.

А наші гравці з вболівальниками проголосували, і з чистою душею вирушили у Володимирець. У зв’язку з тим, що «Енергія» та «Ізотоп», як уже згадувалось, не грали, склади команд були найсильніші за весь чемпіонат району. Обслуговував матч Петро Гончар, який і дав стартовий свисток. 

Гра розпочалася з масивних атак «Горині», та її гравцям не вистачало чи точності, чи везіння. Гра Заболоття будувалася на довгих передачах у напрямку Федіни або Мирончука, які старалися видряпати м’яч у цепцевицьких захисників. Під час однієї з таких атак захисники «Горині» на секунду виключилися з гри (Мирончук був у положенні поза грою, але своїм виглядом і діями показав, що не братиме участі у суперечці за м’яч), і цим скористався Федіна, який зблизився з кіпером В.Цепцевич, який не зумів чисто зіграти проти нападника. Пенальті впевнено реалізував Мирончук. Гра і далі продовжувалась в тому ж руслі.

Але на другий тайм гравці «Горині» вийшли ще більш «зарядженими». Таке враження, що вони в роздягальні випили чудодійного зілля. Втім, краще б вони заручилися підтримкою везіння та удачі. Знову відверто не щастило гориничам, які не могли реалізувати бодай один зі своїх чисельних стовідсоткових моментів для взяття воріт суперника. І, як говорить футбольна мудрість, не забиваєш ти – забивають тобі.

Тож під час розіграшу стандарту заболоттівці забивають другий м’яч. Невдовзі удача на хвилинку повертається до хлопців з В.Цепцевич: за 15 хвилин до кінця матчу вони забивають гол. Здавалося, що ось зараз вони на куражі зуміють забити другий і переведуть гру у овер-тайм. Ні, не судилось…

Останні 15 хвилин (та ще чотири додані) команди відіграли, як кажуть, на морально-вольових. Заболоттівці захищалися, стараючись десь на контратаці спіймати суперника, а цепцевичани усіма силами кинулись атакувати.

Фінальний свисток арбітра констатував перемогу «Стиру» та поразку «Горині», яка вже другий рік поспіль програє у фіналі кубка з рахунком 2:1. Вітаємо ФК «Стир» (Заболоття), який до срібних медалей чемпіонату додав ще й золото кубку.

І ще. Вболівальники запитували про можливість проведення районного суперкубку. Тож, шановні представники МФК «Володимирець» та «Стиру», подумайте, чи готові ви розіграти цей трофей.





Олександр ГРЕБЕНЬ, голова РО ВФСТ «Колос».



 

 

У вас недостатньо прав для коментування.