HomeСпортМотоболОгляд мотоболу: Володимирецькі надії

Огляд мотоболу: Володимирецькі надії

( 0 Votes )

Цьогорічний чемпіонат України по мотоболу розпочався 1 травня одночасно у двох селах Полтавської області — Вишняках і Стовбиній Долині. Кубок України з мотоболу завершився 19 травня у  Вознесенську, за підсумками якого перемогу здобула молотобольна команда «Антрацит» (Кіровське). А от чемпіонат Європи проходив 8-13 липня у Ньовілі (Франція), переможцем у якому стала збірна Німеччини, у гострій боротьбі вирвавши чемпіонське звання з мінімальним рахунком 1:0 у збірної Росії (збірна Білорусії – на третьому місці).

Такий вид спорту, як мотобол, для Володимиреччини не новий, і знають про нього багато людей. У далекому 1964 році команди з Володимирця і Дубровиці дали білорусам показовий матч на пінському стадіоні, а в 1965 році стартував перший чемпіонат України з мотоболу.  Цікаво, що в країні наразі грають всього лиш 8 команд.

Шанувальники цього виду спорту пам’ятають і знамениті перемоги легендарного клубу «Ситал» у минулому столітті, і яскраві змагання мотобольних клубів, що проводилися у Володимирці останніх чотири роки поспіль.

За словами організаторів, і в нинішньому році восени планується проведення міжнародного турніру на Кубок Василя Коростеля. Родзинкою нинішніх змагань може стати участь у турнірі збірної володимирецької мотобольної команди.

Як розповів колишній тренер-механік команди «Ситал» Василь Блищик, професійні спортивні мотоцикли німецького виробництва марки «Малон» для нашого спортивно-технічного клубу уже у Володимирці. Створюватиметься команда на базі МНВК під патронатом і за підтримки управління освіти, молоді і спорту (керівник Анатолій Рижий).

За словами організаторів, ні створення команди (до речі, вона буде єдиною на Західній Україні), ні проведення міжнародного турніру неможливе без участі громадськості, спонсорів і меценатів. Тому вкотре доведеться звертатися до небайдужих людей за фінансовою допомогою, аби мотобол відбувся.

Сподіваємося, найближчим часом організаційні питання буде успішно вирішено, клуб створено, і мотоболісти з Володимирця відроджуватимуть славні традиції технічних видів спорту у нашому краї.

Анна ЛОГВИНЕНКО

 

У вас недостатньо прав для коментування.