HomeІсторія, дослідженняІсторія, дослідженняЛегенда про Святого Валентина

Легенда про Святого Валентина

( 1 Vote )

 

У стародавньому Римі колись жив лікар на ім'я Валентин. Його називали «гастрономічним лікарем», тому що він завжди був стурбований тим, щоб ліки, які він наказував приймати хворим, мали приємний смак. Для додання чудово смаку ліків він змішував гіркі мікстури з вином, молоком чи медом. Він промивав рани вином і використовував трави для полегшення болю.

Святий Валентин також був проповідником. І хоча в ті часи християни в Римі переслідувалися, він став священиком. Валентин жив за часів Клавдія II, який славився безліччю загарбницьких воїн. Коли у Клавдія виникли проблеми з набором нових солдатів до армії, він вирішив, що причина криється в прихильності солдатів до своїх дружин і сімей. І скасував весілля і заручини.

Валентин став не тільки молитися про здоров'я своїх пацієнтів, але й таємно вінчати закохані пари. Одного разу тюремник римського імператора постукав у двері Валентина. За руку він тримав свою сліпу дочку і благав Валентина вилікувати дочку від сліпоти. Валентин знав, що недуга дівчини практично невиліковна, однак він дав слово, що зробить все можливе, щоб її вилікувати. Він призначив дівчині мазь для очей, і сказав прийти ще через деякий час. Минуло кілька тижнів, але зір до дівчини так і не повернувся. Однак тюремник і його дочка не сумнівалися і продовжували приймати призначені трави і настої.

 А в цей час до імператора дійшли чутки про таємні вінчання, які проводив Валентин. І в один з днів римські солдати увірвалися в житло Валентина, знищили ліки і взяли його під арешт.

Коли батько хворої дівчини дізнався про арешт Валентина, він хотів втрутитися, але був не в силах що-небудь допомогти. Валентин знав, що скоро його стратять. Він попросив у тюремника папір, ручку і чорнило і швидко написав дівчині листа.

Валентина стратили в той же день, 14 лютого. Коли тюремник повернувся додому, його зустрічала донька. Дівчина відкрила записку і виявила всередині неї жовтий шафран (крокус). У записці було написано «Від твого Валентина». Дівчина взяла шафран на долоню і його кольори осяяли її обличчя. Сталося чудо: зір дівчини відновився.

 

У вас недостатньо прав для коментування.