HomeНаше життяПро те, що хвилюєЧи реально жителям Кузнецовська і Володимиреччини купити в Рівному квартиру?

Чи реально жителям Кузнецовська і Володимиреччини купити в Рівному квартиру?

( 0 Votes )

Будинок був розпочатий у  2008 році. Успішно будувався впродовж року. Але економічна криза, не знати ким придумана, зупинила будівництво на 2 роки. Тільки завдяки соціальній ініціативі Президента України було створено програму забезпечення житлом українців, які потребують  соціальної допомоги. Програма  називається «Доступне житло»  за формулою «70/30», за якою людина сплачує  більшу частину вартості житла, держава – третину від  суми. Суть державної програми, яка діє вже четвертий рік, полягає у наданні безповоротної допомоги в придбанні житла. За цією програмою відбираються будинки, ступінь готовності яких становить не менше 50%.

 На даний час  міжвідомчою комісією Міністерства регіонального розвитку і будівництва України відібрано будинок на вул. С.Дем’янчука, 1а в м. Рівне, який будує ТОВ «Рівнепромекобуд». Держава субсидує 30% повної вартості житла, 70% – громадяни виплачують самі. У даній програмі можуть брати участь без вікових обмежень громадяни України, які потребують поліпшення житлових умов. Державна підтримка на будівництво і придбання житла надається, виходячи з норми не більше як  21 кв.м. загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв.м. на сім’ю. Вартість загальної площі житла, що перевищує нормативну площу,  сплачується громадянином за ринковою  вартістю. Для надання державної  підтримки громадяни подають до  Рівненського  регіонального управління  Державної  спеціалізованої фінансової установи  «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» такі документи:

• заяву для  надання державної підтримки;

• довідку про перебування на квартирному обліку громадянина, що потребує поліпшення житлових умов (сім’я може перебувати на квартирному обліку при будь-якій  сільській, селищній та міськвиконкомах  Рівненської обл., а отримати житло в м. Рівне).

Також Фонд надає безкоштовні юридичні консультації з виїздом у будь-яку точку Рівненської області.

На даний час ціна в цьому житловому будинку затверджена міжвідомчою комісією  Міністерства регіонального розвитку та будівництва України і становить  5760 грн. за 1 кв.м. житла. За формулою «70/30» сім’я сплачує 4280 грн., а держава компенсує 1480 грн. Даний будинок вже успішно проходив  по цій програмі.  У 2011 році було здано в експлуатацію  два під’їзди,  в яких 26 сімей  отримали ключі від новозбудованих  квартир. Друга черга (а це три під’їзди, 109 квартир)  буде введена в експлуатацію у другому півріччі  2013 року. Бажаючі отримати комфортне житло можуть звернутися безпосередньо на будівництво житлового будинку  за адресою: м. Рівне, вул. С.Дем’янчука, 1а, тел. (0362)  45-22-20, тел. моб.  (097) 49-49-282.   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

На сьогодні з Державного бюджету Урядом виділено 2,8 млн. грн. із запланованих 5,3 млн. грн.  Бажаючих отримати житло в нашій області багато.  Оскільки державні кошти по соціальній ініціативі Президента України  по програмі «Доступне житло» знаходяться на особистому контролі Президента, чому б  не скористатися реальною можливістю мати своє житло?

 




 

 Валентина ТИВАНЮК.

 

У вас недостатньо прав для коментування.