HomeНаше життяЗустрічі для васВолодимир Хоружий: У Новий рік – з вірою в нову країну!

Володимир Хоружий: У Новий рік – з вірою в нову країну!

( 0 Votes )

 

Напередодні новорічних свят на студію Шляхетного радіо завітав голова Володимирецької РДА Володимир Хоружий. Говорили про підсумки 2015 року, здобутки й проблеми, а також про перспективи, які несе рік наступний. 

– Володимире Івановичу, завершується 2015 рік. Якими здобутками може пишатися Володимиреччина?

 – Рік був непростим як для всієї України, так і для нашого району зокрема. Я прийшов на посаду у квітні цього року і стикнувся з багатьма питаннями, які потребували негайного вирішення, і скажу відверто, залишився задоволений тим, що вдалося зробити. А зроблено насправді немало: перш за все, це завершення капітального ремонту районної поліклініки з відповідним цьогорічним фінансуванням у 25 млн. грн. А це і завершення будівництва, і придбання дороговартісного обладнання. Вдалося в цьому році за рахунок коштів мецената побудувати міст В.Телковичі – Млинок. До речі, це моя батьківщина, тому для мене це теж значуща подія. Меценатами була відремонтована дорога від Собіщиць до Більської Волі, ми теж не стояли осторонь цих справ. Також були проведені ямкові ремонти дороги Володимирець – Рафалівка. Досить важливим став ремонт дороги Володимирець – Городець. Це дуже важлива ділянка дороги, адже з проблемою доїзду в обласний центр стикалися, напевне, усі володимирчани. Взагалі, в районі залишається багато проблем, пов’язаних із дорогами, усі їх одразу не вирішити, проте працювати над цим – наше пріоритетне завдання.

Важливим кроком став перехід на самостійне обслуговування котелень шкіл району, зокрема у Володимирецькому районному колегіумі, Антонівській та Лозківській ЗОШ. Ми розірвали невигідні контракти і зекономили близько 1 млн. грн. на найближчі декілька років. До того ж, покращився і температурний режим, і ефективність використання коштів на придбання палива.

Завдяки співпраці з райрадою, громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування вдалося реалізувати проекти розвитку ООН: ремонти та утеплення приміщень садочків і шкіл Володимирця, Полиць, Воронок і Балахович.

Вважаю, важливим є той факт, що жоден з проектів, які були започатковані моїми попередниками, не був зупинений чи навіть загальмований. Загальна сума інвестицій склала більше 30 млн. грн.

– Дійсно, рік видався плідним. А які плани таки не вдалося втілити в життя?

– Прийшовши на посаду, я чітко визначив пріоритети: на що можу вплинути, а які питання, на жаль, потребують загальнодержавного втручання. Так, складно виправити ситуацію по незаконному видобутку бурштину, забезпечити дотримання правил дорожнього руху та поведінки в нічний час, продажу алкоголю неповнолітнім і т.д. Важка економічна ситуація на підприємствах району. Хотілося б змін у цих напрямках, а для їх реалізації необхідні правильні інструменти, над чим наразі і працюємо - маю на увазі реформи правоохоронних органів. Думаю, вся наша спільнота покладає великі надії на ці реформи.

– Володимире Івановичу, Володимиреччині відомі Ваші здобутки як приватного підприємця. Чи ставите Ви за мету досягти у політиці не менших успіхів, ніж у бізнесі?

– Підприємницька діяльність суттєво відрізняється від політичної. Бізнесмени, як правило, керуються висловом «дешевше купити – дорожче продати». В політиці все набагато складніше. Як службовець, до речі, безпартійний, я взяв за основу для роботи простий, але, як показали результати, дієвий алгоритм: визначити проблему, відшукати джерела фінансування та способи вирішення і, зрештою, реалізувати. Саме цією системою керувався в роботі цього року.

         Які перспективи розвитку району Ви вбачаєте на 2016 рік?

На 2016 рік ставимо собі завдання залучити ще більше інвестицій, ніж цьогоріч. І ці завдання, повірте, досить реальні. Планується залучення коштів Соціально-економічного розвитку регіонів, Державного фонду регіонального розвитку, зони спостереження РАЕС, коштів Світового банку, фонду енергозбереження та енергоефективності, а також коштів районного бюджету. Очікуємо суму інвестицій близько 60 млн. грн. До речі, хотілося б зауважити, що кошти зони спостереження РАЕС минулого року використаними не були. У зв’язку з цим у планах на 2016 рік є компенсування цих коштів. Для цього депутати райради вже зробили певні кроки, зокрема, надіслали в Кабмін клопотання щодо їх повернення.

Також заплановані на наступний рік капітальні ремонти 9 лікарських амбулаторій району, а це близько 42 млн. грн. І вже з квітня передбачений початок робіт у цьому напрямку. Плануємо залучати також кошти районного бюджету, до речі, цього року перевиконання плану надходжень склало більше 2,5 млн. грн., що є також приємним моментом у підбитті підсумків річної роботи.

Так, багато чого заплановано, але, думаю, настав час, коли реально вирішити проблеми з дорогами в районі. Вирішення цього питання дасть змогу розвиватися району не лише в економічному ракурсі, а й у туристичному, та й взагалі зняти певну напругу земляків щодо якості автошляхів.

– Наближаються довгождані новорічні свята і читачі «ВВ» та слухачі «Шлях-FM» чекають на Ваші привітання.

– Так, користуючись нагодою, хотілося б привітати всіх земляків із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим! Нехай усі Ваші негаразди залишаються в минулому році, а в Новий рік зичу усім нам разом увійти з вірою й бажанням жити в новій країні, щоб усі Ваші мрії неодмінно збулися в наступному році! Усього Вам найкращого!

І ми вітаємо Вас, Володимире Івановичу, з наступаючими святами! Бажаємо натхнення в наступному році працювати ще наполегливіше, ще продуктивніше. Щоб усі Ваші плани не знали перепон у їх втіленні в життя, і щоб кожне благе починання обов’язково увінчалося успіхом!

Наталія АНДРЄЄВА.

 

У вас недостатньо прав для коментування.