Влада чує народ?

( 0 Votes )

Ст.40 Конституції України надає право своїм громадянам направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Відповідно до ЗУ «Про звернення громадян», Указу Президента України

«Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», розпоряджень голови облдержадміністрації та райдержадміністрації Володимирецька РДА також проводить роботу із зверненнями громадян. Усі ці законодавчі акти спрямовані на реалізацію прав людини і громадянина.

Як ними користуються жителі району? Начальник юридичного відділу апарату Володимирецької РДА Олександр Русін ділиться інформацією.

– Нами проводиться щомісячний аналіз звернень громадян (у тому числі й через органи влади вищого рівня), здійснюється контроль за термінами розгляду звернень громадян. Інваліди Великої Вітчизняної війни, матері-героїні приймаються головою адміністрації та його заступниками позачергово та незалежно від дня тижня.

Що робить влада для вирішення проблем, з якими звертаються громадяни?

  Упродовж першого півріччя 2013 р. вже проведено засідання колегії РДА за підсумками роботи із зверненнями громадян у 2012 році; проведено 6 «Днів контролю», 6 засідань постійно діючої комісії з питань розгляду звернень громадян, 6 прямих телефонних ліній, функціонує цілодобова «гаряча» телефонна лінія, проводився прийом громадян з особистих питань головою та заступниками голови райдержадміністрації, здійснювались виїзні прийоми громадян. До того ж, на сайті РДА та в холі біля приймальної голови РДА оприлюднено графіки прийому громадян керівництвом адміністрації з особистих питань, проведення виїзних прийомів. У середу, 31 липня, відбулася колегія РДА, на якій заслухано питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян за І півріччя 2013 р. Це безперервний процес.

Щодо «гарячої лінії»: наскільки вона популярна серед населення?

– Вже зареєстровано 160 звернень проти 60 за минулий рік цього періоду. Однак більшість звернень стосуються роз’яснення з питань соціального захисту, в тому числі різних пільг і компенсацій, які можна отримати в управлінні соціального захисту РДА.

То з якими питаннями найчастіше звертаються люди по допомогу до адміністрації?

– Багато хто не має змоги або бажання самостійно розібратись з нюансами законодавства, тому звернення здебільшого мають консультативний характер. Буває, складаються якісь проблемні життєві обставини, і люди звертаються по реальну допомогу. На адресу РДА за І півріччя 2013 року надійшло 120 звернень громадян, найчастіші серед яких – звернення з питань соціального захисту, здоров’я та із земельних питань (найбільша кількість звернень надійшла від членів багатодітних сімей та пенсіонерів). У І півріччі 2013 року голова РДА надав матеріальну допомогу 21 малозабезпеченому жителю району.

А часто здійснюються виїзні прийоми громадян?

– Проведено 9 виїзних прийомів громадян за місцем їх роботи та проживання. Також задля надання соціальної підтримки населенню шляхом обслуговування безпосередньо за місцем проживання сьогодні здійснено 6 виїздів «мобільного соціального офісу» до 14 сільських рад. Представниками управління праці та соціального захисту населення РДА, управління Пенсійного фонду у Володимирецькому районі, Володимирецького районного центру зайнятості, Володимирецького територіального центру соціального обслуговування, відділу будівництва та розвитку інфраструктури, житлово-комунального господарства та енергозбереження, служби у справах дітей  РДА надано роз’яснення жителям району та забезпечено прийом документів на призначення допомог.

У кожному селі регулярно проводять сходи населення. Чи бувають присутні на них голова РДА або його заступники?

– Звісно. У всіх сільських радах району збори громади проводяться за участю голови та заступників голови райдержадміністрації. Під час таких сходів проходить безпосереднє спілкування керівництва адміністрації із сільським (селищними) громадами, обговорення основних проблем жителів та шляхи їх вирішення.

– Чи вдається більшість звернень вирішити позитивно?

– Так. Багато важливих питань, порушених заявниками, вирішено на їх коисть, жодне звернення не залишено без повного об’єктивного розгляду. Ми вживаємо заходи щодо системної роботи із зверненнями громадян як пріоритетного напрямку діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Проблеми є і будуть завжди; завдання влади – допомогти і за можливістю попередити самі проблеми.

Дякую за бесіду, успіхів вам і громадянам, що до вас звертаються!

 Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.