І в сніг, і в дощ…

( 0 Votes )

Кожна людина у своєму житті неодноразово  користувалася автомобільним транспортом: автобусом, маршрутними таксі тощо. Настрій після поїздок  зазвичай різний. І все залежить від водіїв транспортних засобів. Про водіїв, які дарують пасажирам прекрасний настрій і приємні спогади від поїздок, хочу розповісти. І йтиметься про двох колег, водіїв маршрутного таксі  «Рівне-Мульчиці» Руслана Трофімчука та Сергія Смаля.

Цей маршрут у 2003 році відкрив підприємець Богдан Адамович Біра. І з того часу ось уже десять років у будь-яку погоду – барабанить по вітровому склу дощ чи заметами засипає дорогу сніг – жителі Мульчиць і всіх «прив’язаних» до маршруту сіл мають змогу безперешкодно доїхати до обласного центру, у Кузнецовськ, Сарни та в інші попутні поселення. Для прикладу, я не пригадую, щоб рейс на Рівне коли-небудь зірвався. І приємно, що впродовж усього існування маршруту Руслан Трофімчук – беззмінний на ньому водій. Його вже знають жителі всіх сіл, через які проходить «маршрутка». А знаючи, поважають за доброзичливість і скромність, за добру звичку підтримувати чистоту і порядок у салоні. Такий же пунктуальний у роботі і його напарник Сергій Смаль.

 Скориставшись мульчицьким «бусом», пасажири не почують висловів на зразок «Куди прешся?» або «Чого стоїш, як стовп?». За неписаним правилом автобусиків, перевага, звісно, надається пасажирам, які їдуть до кінцевої зупинки. Ця клієнтура, як мовиться, особлива. Але і всім іншим  за наявності вільних місць відмови немає. І ставлення до них таке ж уважне.

На моє запитання, що найважливіше в роботі водія рейсового автобуса, Руслан,  не задумуючись, відповів:

– Насамперед – безпека пасажирів, а вже потім – комфорт  і повага до них. Усі хочуть їхати, і ми стараємося зручно, без ризику доставити людину у потрібний пункт.

Про роботу водіїв розпитував і пасажирів. І їхні відповіді були очікуваними.

– Абсолютно всі наші земляки задоволені маршрутом, – вважає Василь Сильвестрович Шкіль, мульчицький сільський голова, – а обидва водії, Руслан і Сергій, стали практично нашими жителями. Вони частенько у нас ночують, і важко уявити село без цього маршрутного таксі. Навіть не тому, що воно нас обслуговує, а тому, що водіями працюють люди зі щирою відкритою душею, які навчилися розуміти пасажирів з півслова. За це їм наша шана і вдячність.

– Моїх двоє дітей навчаються в обласному центрі, і маршрутне таксі, як виявилося, надійний засіб для поїздки у Рівне і додому, – додав Анатолій Броніславович Василевський, колишній голова більськовільського СВК «Біле озеро». За його словами, приємно вражають і людяність та ввічливе  ставлення водіїв до пасажирів. А Людмила Миколаївна Ткач, секретар Собіщицької сільради, переконана:

– Маршрутне таксі  «Рівне-Мульчиці» – одне з найпопулярніших у селі. Ним маємо змогу доїхати на роботу в Кузнецовськ. Але й для студентів, які навчаються в обласному центрі, воно дуже зручне. Додам також, що за час існування цього маршруту в сільраду не надходило жодних нарікань від пасажирів. Про водіїв Руслана і Сергія чуємо лише схвальні відгуки.

Почувши такі  схвальні враження про людяність і високий професіоналізм водіїв, подумав: «То наше велике щастя, що не перевелися ще добрі люди – люди з широкою відкритою душею і здатністю любити і поважати інших людей. Дай же їм, Боже, здоров’я і надалі вірою та правдою служити добру і доброті».

 


 

Щасливої і безпечної вам дороги, Руслане і Сергію!

Петро АСАУЛЕНКО. с. Собіщиці

На знімку: Руслан ТРОФІМЧУК перед черговим рейсом.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.