Як стати атомником?

( 0 Votes )

Атомні електростанції генерують майже половину електроенергії України, п’ята частина якої є внеском Рівненської АЕС. РАЕС – найпотужніше підприємство Рівненщини і найбільший платник податків регіону. Колектив поліського енерговелета налічує більше ніж вісім тисяч працівників. Використання на атомних електростанціях високих технологій потребує жорстких вимог до персоналу.

В УКРАЇНІ підготовку кадрів для атомної галузі ведуть НТУУ «Київський політехнічний інститут», Одеський національний політехнічний університет і донедавна Севастопольський університет ядерної енергії та промисловості, студенти якого нині переводяться до ОНПУ, Національного університету «Львівська політехніка» та Вінницького політехнічного університету.

– Випускники цих ВНЗ за розподілом повертаються до нас, – пояснює процедуру працевлаштування начальник відділу кадрів ВП «Рівненська АЕС» Олександр Остаповець, – і за позитивним висновком співбесіди з керівником підрозділу, психофізіологічного обстеження, медогляду отримують направлення на роботу. Так, минулого року на РАЕС працевлаштовано 24 випускники КПІ та СНУЯЕтаП, позаминулого – 29 осіб.

Цього року очікуємо 28 молодих спеціалістів. До того ж, на станції проводиться ретельне планування потреби у фахівцях: прогнозне на пять років та щорічне уточнене. Хочу зазначити, що молоді спеціалісти отримують усі належні їхньому статусу пільги відповідно до законодавства України. На сторожі прав молодих спеціалістів стоїть І Спілка молоді РАЕС.


 

Але шлях справжнього атомника непростий. Працівники АЕС щороку складають іспити, проходять навчання, тренування, атестації та медогляди. Молоді спеціалісти працевлаштовуються в експлуатаційні та ремонтні підрозділи станції, і тільки бажання та вміння працювати, навчатися, амбітність допомагають досягти їм професійних висот.

«У колективі Рівненської АЕС живе командний дух. Професіоналізм рівненських атомників – річ доведена, адже багато вихідців з нашої станції трудяться на керівних посадах у Компанії», – констатує генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

 

У вас недостатньо прав для коментування.