HomeКультураОфіційноКультура повернулася з нагородами

Культура повернулася з нагородами

( 0 Votes )

«Зоряним шляхом» пройшли аматори Володимиреччини культурної.

Саме таку оптимістичну назву має обласний відкритий фестиваль-конкурс молодих виконавців сучасної української естрадної пісні та танцю. Він раз у два роки проходить у Дубно з метою виявлення та розкриття творчих здібностей талановитої молоді, популяризації сучасної української естрадної пісні і танцю.

Фестиваль-конкурс проводиться у чотирьох вікових категоріях. Загалом, це діти та молодь, від 6 до 35 років, переможці районних турів фестивалю-конкурсу, солісти-вокалісти, професійні та «зразкові» ансамблі сучасного танцю. Цьогоріч заявок була рекордна кількість – 87!

2 грудня на цьому фесті нашими заявниками на перемогу були солісти КЗ «Володимирецький районний будинок культури» Н. Андрєєва, М. Орешко, юна аматорка Марта Брикса та хореографічний колектив «Забава» Каноницького СБК (керівник Олена Муравинець). Хоча змагатись було з ким, адже здебільшого учасниками були вже маститі хореографічні колективи. Але наші «ластівки» (як я їх з любов’ю називаю) були впевнені, креативні, вражаючі! Тому й отримали в другій віковій категорії впевнене 3 місце серед 16 колективів області.

Також третє місце серед вокалістів старшої вікової категорії заслужено зайняла Наталія Андрєєва. Її виконання не залишило байдужим жодного присутнього. Гарним стартом став виступ маленької Марти Брикси, а про Миколу Орешка нічого й казати – козак ще той! Наші юні вокалісти отримали подяки за участь.

Якщо аналізувати, то Володимиреччина прозвучала гідно, бо всі наші учасники отримали відзнаки своєї творчості.

Варто зазначити відданість роботі керівника колективу Олени Муравинець: не маючи фахової освіти хореографа, складає конкуренцію досвідченим колективам. Тому радість від результату була безмежна у всіх, а організована для них на знак вдячності екскурсія в Дубенський замок та Тараканівський форт, напевно, закріпить в пам’яті цю подію.


 

Людмила Босик.

Фото Слава Кібиш

 

У вас недостатньо прав для коментування.