HomeНовиниВ районіБомба під райцентром?

Бомба під райцентром?

( 0 Votes )

Що райцентрівське сміттєзвалище днів десять тому підпалили, аби звільнити площу для нових порцій промислового і побутового хламу, – стверджувати цього не буду хоч би тому, що на гасіння пожежі кинули всю наявну у селищі пожежну техніку. Під потужним натиском вогонь відступив, але й протягом кількох днів окремі груди сміття ще диміли, погрожуючи новим загорянням. 

 

Відкинемо думку й про те, що в якійсь гарячій голові визрів намір повторити «московський сценарій». (Пам’ятаєте? Величезне місто задихалось у породженій торф’яною пожежею хмарі диму!). А коли так, залишається одне з двох, до чого схиляється й селищна влада: або на звалищі забавлялась «озброєна» сірниками дітвора, або ж… надто прямими виявились у когось мозкові звивини, і людина не зовсім розуміла, що робила.

 

 


 

Оглядаючи місце події, уявив масштаби пожежі. Якби не вогнеборці, володимирчанам, особливо мешканцям Загори, було б непереливки. Лише завдяки пожежникам все стало по місцях, і мою увагу привернуло не стільки згарище, як саме звалище. Картон і метал тут не залежуються. Їх негайно підбирають шукачі вторсировини і мають з того копійку. А от пластик… Його тут гори, і на випадок серйозної пожежі токсичними своїми випарами він отруїть селище. Оскільки і вїзд на звалище добряче захаращений, складається враження, що господаря тут немає. Немає, хоча звалище мало б бути не просто відхожим місцем, а серйозним підприємством по утилізації відходів.

Головоломка, як кажуть, не тільки для селищної влади, а й для районної. І постала вона не вчора…

 

Григорій ОСТАПЕНКО.

Фото автора.

 

У вас недостатньо прав для коментування.