HomeНовиниКрайові новиниНовини Зарічненщини від 4 липня

Новини Зарічненщини від 4 липня

( 0 Votes )

 

Рубрику новин по Зарічненському району веде Тамара Алексіюк, головний редактор газети "Полісся".

Два вбивства

Вони сталися одне за одним, впродовж двох тижнів. Це неабияк сколихнуло  місцевих жителів, оскільки вчинення такого тяжкого злочину для нашого краю –  рідкість. Триває слідство по вбивству у селі Перекалля : в результаті побутової сварки, що переросла у сутичку, батько схопився за ножа,  його 28-річний син від ножових поранень помер, залишивши дружину та місячного сина. Сім’я ця була цілком благополучною і, порівняно, забезпеченою. Підозрюваний у вчиненні тяжкого злочину, 56-річний батько затриманий. По вбивству , що сталося в с. Серники, затримана 77-річна мати. Між  її  55-річним сином, раніше судимим, зав»язаклася сутичка з гостем, 26-річним земляком,з котрим розпивали спиртне. Бабуся молодому хлопцю нанесла удари по голові нібито молотком, в результаті чого той помер. Щоб приховати сліди злочину, труп було викинуто в річку. В ході кримінального провадження, труп було знайдено, обставини вбивства з»ясовуються, підозрювана у його вчиненні бабуся затримана.

День, який пам’ятають цілий рік

Село Борове другий рік поспіль масштабно і з розмахом святкувало День села. Відмінним у цьому є не тільки програма заходу, а головне – список організаторів цього свята. Всі клопоти з даного питання взяли на себе активні громадяни, вихідці з сіл Борівської сільради. Вони подбали і про фінансову сторону заходу, забезпечили  організаційні моменти – і зробили своїм землякам прекрасне свято. Запросили артистів з м. Кузнецовськ, які підготували сценарій та впродовж всього дня, до пів другої ночі, дарували пісні, під які танцювали всі, хто був на святі. Показали свої таланти і місцеві школярі. Невід»ємною частиною заходів стали футбольні поєдинки між борівськими та кузнецовськими ветеранами- футболістами, а також між їхньою зміною - млинківськими та борівськими  дитячими футбольними командами. Море спортивних подарунків, музика, співи, а на завершення – ще й святковий феєрверк осяяв нічне небо над Боровою.

Село – це така зернина, з якої виростає хліб

 Кухчани також святкували День села. Організатором та ідейним натхненником такого заходу була сільська рада, зокрема, голова сільради, зав. клуби та багато небайдужих, творчих і талановитих  місцевих жителів. Родзинкою цьогорічних святкувань стала ретро- програма по відзначенню 35-річчя творчості ВІА «Полісяни», що має свою прописку в с. Кухче. Що це була за віддушина глядачам, коли на сцену виходили зі своїми шлягерами перші солістки вокально- інструментального ансамблю, його засновники. Спогади про те, як це було, про виступи, найцікавіші моменти, про тих із «Полісян», хто вже відійшов у вічність, лилися з вуст учасників ансамблю. А пісні кількох поколінь полонили душу глядачів  і повертали в роки їхньої молодості. На наступний рік ВІА»Полісяни» пообіцяли вийти на сцену ще й з тими інструментами, на яких вони свого часу грали в ансамблі.

З народної криниці

А  село Привітівка приймала у себе фольклорні колективи з усіх співочих сіл Зарічненського району на фестиваль народної пісні. Давні, але не забуті пісні наших бабусь, прабабусь,  берегині наших традицій з Вовчиць, Вичівки, Серник, Дібрівська , Кухітської Волі та інших сіл району щиро, від душі і до душі дарували і доносили глядачам. Що то значить народне. У тих піснях  - все про життя, про вистраждану долю, про щасливе і зрадливе кохання, про вдовину сльозу і сирітський хліб. Відвели душу і старі, і малі, усі, кому випала щаслива мить почерпнути духовності  з життєдайного джерела народної криниці.

Звітувала Локниця

Виїзне засідання колегії райдержадміністрації – це завжди звіт для сільради та об»єктів соціальної сфери села, тому готуються до такої події доволі ретельно. Локницька сільрада та об’єкти бюджетної сфери, що діють на її території, витримали звіт гідно. Учасники колегії відмітили належний благоустрій населених пунктів, гарний сільський клуб у Храпині, прекрасне оснащення медобладнанням Локницької амбулаторії, де презентували гостям нову стоматустановку, котра щойно зайняла своє місце у цьому медичному закладі. 

Капітан дальнього плавання

Куди б не закидало життя наших краян, а поклик рідної землі завжди веде додому. Має Зарічненщина, з-поміж іменитих земляків, і капітана дальнього плавання Петра Карповича, за плечима якого 30 років, відданих морю, не одна кругосвітня подорож, покорення усіх океанів земної кулі. Він народився і виріс у селі Морочне, Зарічненського району, а доросле життя присвятив морю. Останні 14 років він – незмінний капітан судна AASHEIM однієї з норвезьких кампаній. А своє 50-річчя приїхав святкувати до отчого порогу. Сильна людина, гартована морем, Петро Іванович каже, що коли й пошкодує про свій життєвий вибір, то це буде потім.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.