HomeНовиниДСНС повідомляєНа минулому тижні на Володимиреччині сталося три пожежі

На минулому тижні на Володимиреччині сталося три пожежі

( 0 Votes )

З початку 2013 року у Володимирецькому районі зареєстровано 55 пожеж. За аналогічний період 2012 року виникло 73 пожежі, що на 25% менше. Вогнем з початку року знищено або пошкоджено 15 житлових будинків, 33 господарських та допоміжних будівлі. Незважаючи на зусилля пожежно-рятувальної служби, не обійшлося й без людських жертв. За вказаний період на пожежах загинуло троє громадян. Як свідчить статистика, найбільше пожеж трапляються через несправність електропроводки та електрообладнання, від пічного опалення, необережності під час куріння та необережного поводження з вогнем.

Зокрема, минулого тижня у Володимирецькому районі сталися пожежі в селах Бабка, Липне та Городець.

11 вересня о 22:39 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Бабка. Для ліквідації пожежі виїхав черговий караул рятувальників 4-го державного пожежно-рятувального поста смт Рафалівка. Спільними силами вогнеборців та місцевого населення пожежу вдалося загасити, не давши вогню перекинутися на житловий будинок поруч. Проте дерев’яну господарську споруду, криту шифером, в якій і сталося займання, врятувати не вдалося – вогонь знищив її повністю. Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації пічного опалення.

Наступного дня, 12 вересня, о 13:20 сталася пожежа в селі Липне. Горів стіг соломи. Вогонь в будь-яку мить міг перекинутися на розташований поряд дерев’яний хлів. На пожежу залучався черговий караул рятувальників із Володимирця. Завдяки небайдужості місцевих жителів, які вчасно збіглися на допомогу погорільцям, вогонь не встиг перекинутися на господарську споруду, а вогнеборці, які прибули на місце події, ліквідували пожежу остаточно. Вогонь встиг знищити лише стіг соломи приблизною вагою 1 тонна. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

14 вересня о 3:50 надійшло повідомлення про пожежу в селі Городець. Горів дерев’яний житловий будинок, критий листовим металом. На місце події відразу було направлено рятувальників 16-ої державної пожежно-рятувальної частини смт Володимирець та місцеву пожежну команду села Городець. Саме завдяки наявності в цьому населеному пункті своїх вогнеборців, а також допомоги місцевих жителів вдалося врятувати будинок від повного знищення. Злагодженими та спільними діями рятувальників, місцевих пожежників та сусідів пожежу вдалося вчасно локалізувати, а згодом і повністю загасити. Вогонь встиг знищити перекриття та пошкодити дах житлового будинку. Ймовірна причина пожежі – коротке замикання в електромережі.

Слід зазначити, що саме вищезгадані причини виникнення пожеж є найбільш поширеними. З початку року із 55 зареєстрованих пожеж 18 виникли внаслідок короткого замикання в електромережі, 10 – від пічного опалення, 9 – від необережного поводження з вогнем. Тому закликаємо краян слідкувати за справністю електромереж у своїх господарствах. В разі виявлення пошкоджень електропроводки чи електрообладнання вчасно усувайте недоліки. Потрібно регулярно чистити димові канали та оглядати їх на наявність тріщин чи інших дефектів. Старанно дотримуйтесь правил пожежної безпеки при експлуатації електромереж та пічного опалення. Лише так можна запобігти лиху у своєму господарстві та не допустити виникнення пожежі. Пам’ятайте, що власна безпека, життя та здоров’я близьких цілком залежить від вас!

Коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!


Врятований вогнеборцями дерев’яний житловий будинок в селі Городець

 

Андрій МУРАВИНЕЦЬ,

начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС.

 

У вас недостатньо прав для коментування.