HomeНовиниДСНС повідомляєВогнеборці врятували на пожежі у Володимирці 38-річного чоловіка

Вогнеборці врятували на пожежі у Володимирці 38-річного чоловіка

( 0 Votes )

13 грудня о 20:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в смт.Володимирець. Схвильована жінка повідомила, що у сусіда горить будинок. За вказаною адресою негайно було направлено черговий караул 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. Прибувши до місця виклику, виявилося, що пожежа виникла в цегляному житловому будинку критому шифером. 

 Всі приміщення були заповнені їдким димом. Не гаючи ні секунди, вогнеборці в апаратах захисту органів дихання увійшли до задимленого приміщення. В одній з кімнат було виявлено чоловіка в непритомному стані. Його негайно винесли на свіже повітря та привели до тями. Лікарі, які також прибули на місце події оглянули бідолаху. Медична допомога йому не знадобилася. 

Рятувальники повернувшись в задимлений будинок швидко ліквідували загоряння. Вогонь встиг знищити лише диван в одному з приміщень будівлі та деякі домашні речі.

Як згодом вдалося з’ясувати врятованим виявився 38-річний власник житла. Судячи по його стану можна стверджувати, що він перебував в стані алкогольного сп’яніння. За попередніми даними, ймовірною причиною пожежі стала необережність під час паління в нетверезому стані.

Завдяки оперативним та злагодженим діям рятувальників на чолі з начальником караулу старшим лейтенантом служби цивільного захисту Віктором Кірдеєм, від вогню вдалося врятувати не тільки житловий будинок, а й власне життя самого господаря. Адже якби його вчасно не винесли із задимленого будинку, то наслідки були б трагічні.

З початку року на території Володимирецького району виникло 73 пожежі, 12 з яких внаслідок необережності під час куріння. На пожежах загинуло шестеро громадян, п’ять з яких внаслідок куріння в нетверезому стані, 1 людина отримала травми також по цій же причині. Вищезгаданий випадок мало не поповнив цю сумну статистику.

Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до населення: паління в нетверезому стані призводить до пожеж, під час яких пошкоджується майно, травмуються і гинуть люди. Заядлі курці, нехтуючи своїм життям, наражають на небезпеку й оточуючих.

Закликаємо: цінуйте своє здоров’я та життя! Недбале ставлення людей до власної безпеки – стає причиною значної кількості пожеж!

 

Начальник ДПРЧ-16

ГУ ДСНС у Рівненській області

Ст.. лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.