HomeНовиниДСНС повідомляєНа Володимиреччині втопилося двоє людей

На Володимиреччині втопилося двоє людей

( 0 Votes )

З початку купального сезону на Володимиреччині на воді вже загинуло 4 особи. Зокрема цими вихідними відразу було зареєстровано 2 випадки утоплення.

27 липня о 10 год. 00 хв. поблизу центрального пляжу реабілітаційно-оздоровчого комплексу РАЕС «Біле Озеро», що поблизу с. Рудка Володимирецького району відпочивальниками у воді було виявлено тіло 23-річного чоловіка, жителя м. Кузнецовська. Смерть швидше всього наступила внаслідок утоплення. На даний час всі подробиці події з’ясовуються.

Цього ж дня о 20 год. 20 хв. в с. Сопачів під час відпочинку на затопленому кар’єрі, 48-річний чоловік, житель с.Зелениця, пірнаючи у воду зник з поля зору своїх товаришів, які були разом з ним. Люди відразу кинулися на його пошуки. Лише через 20 хвилин вдалося знайти чоловіка, проте вже без ознак життя. 

Враховуючи вищевикладене, рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій в котрий раз звертаються до жителів краю з проханням дотримуватися правил поведінки на воді. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води із швидкою течією, не заходьте у воду напідпитку, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева; у воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді не передбачувана; утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків. На рівнинних річках є багато ям і вирів. Вони підступно зустрічаються біля піщаних кіс, під берегом, де особливо полюбляють купатися діти.

Шановні громадяни! Будьте вкрай уважними та дотримуйтесь правил безпечної поведінки під час перебування на водоймищі, щоб відпочинок залишив тільки приємні спогади та враження.

 

Начальник РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Андрій Муравинець

 

У вас недостатньо прав для коментування.