HomeНовиниДСНС повідомляєЗ 9 на 10 травня сталися пожежі в Хиночах та Озері

З 9 на 10 травня сталися пожежі в Хиночах та Озері

( 0 Votes )

З початку 2013 року у Володимирецькому районі виникло 25 пожеж, що майже на 100 % менше ніж за аналогічний період 2012 року (49 пожеж). Збитки від пожеж становлять близько 268 тис. грн, що на 259% менше ніж в 2012 році (694 тис. грн.). Вогонь знищив, або пошкодив 8 житлових будинків та 18 господарських будівель. Цьгоріч в середньому на 5 днів виникала 1 пожежа. Минулого року на 5 днів припадало 2 пожежі.

Не зважаючи зниження статистики по пожежах та на зусилля пожежно-рятувальної служби не обійшлося й без людських жертв. За вказаний період у вогні загинуло двоє осіб.

Відразу дві пожежі сталося на Володимиреччині в ніч з 9 на 10 травня. На пожежі залучався перший караул 16-ої державної пожежно-рятувальної частини смт.Володимирець на чолі з начальником караулу лейтенантом служби цивільного захисту Тарасом Ковальцем.

9 травня об 23:56 за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Хиночі. По прибуттю на місце події пожежно-рятувального підрозділу було встановлено, що горить дерев’яна дровітня, крита руберойдом. На щастя рятувальникам вдалося уникнути розповсюдження вогню на поряд розташовану господарську будівлю. Проте до того, як пожежу вдалося загасити вогонь все ж встиг пошкодити стіни будівлі та знищити кілька кубометрів дров. Слід відмітити, що більших збитків вдалося уникнути і завдяки  не байдужим людям, які стримували вогонь до приїзду рятувальників.

10 травня об 2:58 надійшло друге повідомлення про пожежу. На цей раз горів дерев’яний хлів, критий шифером в селі Озеро. Враховуючи те, що будівля була дерев’яна – вогонь до приїзду рятувальників вже господарював на повну. Відтак вогнеборцям залишалося тільки локалізувати загоряння та не допустити поширення вогню на інші будівлі та житловий будинок. Внаслідок пожежі вогнем хлів було знищено.

На даний час причини пожеж та обсяги збитків встановлюються фахівцями.

Служба цивільного захисту Володимирецького району Територіального управління МНС застерігає мешканців краю дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки в побуті, щоб уберегти свою оселю та майно від вогню. В тому ж разі, коли пожежа виникла, негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

Заступник начальника ДПРЧ-16

ТУ МНС України в Рівненській області

старший лейтенант служби цивільного захисту

Андрій Муравинець 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.