HomeНовиниДСНС повідомляєНа ставку в Каноничах втопився молодий чоловік

На ставку в Каноничах втопився молодий чоловік

( 0 Votes )

7 липня о 15:40 на ставку села Каноничі під час відпочинку втопився 27-річний мешканець села Новаки Володимирецького району.

Чоловік відпочивав на водоймі, плавав та пірнав у воду. Коли востаннє пірнувши і не випливши люди забили на сполох та побігли рятувати бідолаху. Його витягли на берег у тінь дерев та почали робити непрямий масаж серця, а хтось з присутніх відразу викликав «швидку». Медики приїхали швидко, але проведені реанімаційні заходи нажаль не допомогли. Чоловік вже не подавав ознак життя. Об 15:40 лікар констатував смерть.

Рятувальники вже не одноразово зверталися через різні засоби масової інформації до населення краю, але випадки утоплення все частішають. Люди не дотримуючись елементарних правил безпечного поводження на воді та платять за це ціною власного життя. Як доказ цьому є постійне збільшення сумної статистики потопельників.

Зважаючи на збільшення кількості утоплених, адже лише за вихідні протягом 6-7 липня по Рівненській області їх зареєстровано аж чотири, то не зайвим буде нагадати жителям краю, про необхідність знання правил надання першої медичної допомоги потерпілому.

Насамперед очищуємо верхні дихальні шляхи від піску, мулу та водоростей. Для цього кладемо потерпілого вниз обличчям, трохи піднімаємо його. Натискаємо своїм ліктем на його спину, щоб вивільнити дихальні шляхи потерпілого від води. Рукою вичищаємо порожнину рота від мулу, піску та водоростей.

Подразнюємо корінь його язика та глотку пальцями, щоб викликати у людини блювання, після чого кладемо потерпілого на спину, щоб його голова була відкинута назад.

Далі визначаємо наявність дихання протягом п’яти секунд; якщо воно відсутнє, починаємо робити штучну вентиляцію легень способом “з рота в рот”. Одночасно розігріваємо тіло шляхом розтирання.

І обов’язково викличте карету “швидкої допомоги”! За дотримання всіх інструкцій існує велика ймовірність, що ви врятуєте життя людині!

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликають громадян суворо дотримуватися правил безпечного поводження на водоймах під час відпочинку. Будьте обережні на воді, бо вона не прощає зневажливого ставлення до себе і суворо карає, часом відбираючи життя.

 


Андрій Муравинець

Начальник ДПРЧ-16

ГУ ДСНС України у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

У вас недостатньо прав для коментування.