HomeНовиниОфіційноЦентр надання адміністративних послуг – що це таке?

Центр надання адміністративних послуг – що це таке?

( 0 Votes )

Ст.12 ЗУ «Про адміністративні послуги» пояснює, що центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) – «це постійно діючий робочий орган районної державної адміністрації, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг». Проте, вже зараз розробляються зміни до закону, в яких адмінпослуги планується надавати не лише адміністратором, а й представниками суб’єктів надання адмінпослуг, що має покращити якість роботи ЦНАП.

Він має забезпечити надання таких послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань громадянами владних структур; спростити процедури отримання адмінпослуг та поліпшити якість їх надання.

Відповідно до розпорядження голови РДА «Про утворення районного центру надання адміністративних послуг» у Володимирці він має розпочати свою роботу 1 листопада 2013 року.

В ЦНАП працюватимуть держадміністратор, держреєстратор юридичних та фізичних осіб-підприємців, реєстраційна служба Володимирецького районного управління юстиції, два державних кадастрових реєстратора управління Держземагенства та представники структурних підрозділів РДА, які проводитимуть прийом громадян згідно графіка (служба у справах дітей, управління будівництва, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства, управління соціального захисту населення), а також безпосередньо адміністратор ЦНАП.

Через дану установу надаватимуться 75 адмінпослуг, а у дозвільному центрі, що буде структурним підрозділом ЦНАП, видаватиметься 21 дозвільний документ.

На створення та утримання Володимирецького ЦНАП передбачено виділити з районного бюджету кошти в сумі 400,9 тис. грн.

На офіційному веб-сайті РДА створена рубрика «Адміністративні послуги», яка на даний час ще мало насичена інформацією. Але в подальшому вона поповнюватиметься посиланнями на нормативно-правові акти у сфері надання адмінпослуг, переліком самих адмінпослуг, інформаційними та технологічними картками їх надання (з інформацією про суб’єкт надання послуги, вичерпний перелік документів, необхідних для надання послуги, порядок та спосіб подання документів, строки надання послуги, перелік підстав для відмови у наданні адмінпослуги), бланками та зразками заяв.

За дорученням Президента України подібні ЦНАП вже створено в усіх обласних центрах України; будівництво ж адмінцентрів там, де їх ще нема, повинно завершитись до 1 січня 2014 року. Держадміністратор апарату Володимирецької РДА Наталя Ткачук розказує, що вони тепер переймають досвід функціонуючих адмінцентрів, але про якість роботи такої установи у Володимирці можна буде вже говорити лише після його відкриття.

До речі, 10 вересня в приміщенні РДА на навчанні сільських та селищних голів Наталя Устимівна підняла питання щодо співпраці майбутнього ЦНАП з ними. Останні мають визначити відповідального за таку співпрацю, який допомагатиме громадянам у підготовці документів.

Також підписано регламент взаємодії між центром поштового зв’язку №7 Рівненської дирекції ЦДППЗ «Укрпошта» та ЦНАП Володимирецької РДА щодо забезпечення комплексного обслуговування громадян за місцем проживання через відділення поштового зв’язку, економлячи транспортні витрати та час людей.

 

Центр вже формується. А от як до нього ставиться населення?

Артур, 25 років: «Якщо такий центр дійсно зможе спростити надання адмінпослуг населенню, а не перетвориться на ще одну ланку бюрократичної системи надання довідок та відписок, то, звісно, він стане кроком в Європу».

Віктор, 33 роки: створення ЦНАП – це, безперечно, позитивний крок у запровадженні якісно нової взаємодії влади та громади. Та успіх цієї ідеї, звичайно ж, залежить від результату її впровадження.

Анна, 23 роки: ЦНАП – один із основних елементів впровадження електронного урядування, що успішно діє в європейських країнах. Діяльність такого центру дає можливість спростити надання адмінпослуг для населення, уникнути бюрократизації. Якщо реалізація задуму буде успішною, то ми можемо очікувати на зручне, оперативне та якісне багатьох власних проблем.

На жаль, більшість з опитаних взагалі не знали про організацію подібного центру. Отримавши ж роз’яснення, висловлюють сподівання на відсутність бюрократії та мобільність, оперативність і результативність роботи такого центру.

Олена ВАСИЛЬЄВА

 

У вас недостатньо прав для коментування.