HomeНовиниОфіційноМіліція відпрацьовувала Володимирецький район

Міліція відпрацьовувала Володимирецький район

( 0 Votes )

З метою стабілізації оперативної обстановки, вжиття вичерпних заходів щодо розкриття кримінальних правопорушень, посилення протидії наркозлочинності та незаконному обігу зброї, боєприпасів і вибухівки, покращення профілактичної роботи з підобліковим елементом, а також забезпечення контролю за перевезенням лісоматеріалів, недопущення незаконної вирубки лісу, видобутку бурштину-сирцю та проведенням профілактичних заходів під умовною назвою «Візит» в період з 13 по 16 вересня 2013 року проводилось комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання Володимирецького району.

Наказ про це начальник УМВС України в Рівненській області, генерал-майор міліції Василь Лазутко підписав 12 вересня 2013 року.

Для проведення цієї операції були залучені сили УМВС в кількості 133 чоловік (2 екіпажі РМОП «Беркут», 3 екіпажі ВДАІ УМВС, працівники УКР УМВС, УДСБЕЗ УМВС, ВБНОН УМВС, ВСМ УМВС, СВМ УМВС, Сарненського РВ УМВС, Дубровицького РВ УМВС, Рокитнівського РВ УМВС, Березнівського РВ УМВС та працівники Зарічненського РВ УМВС).

За організацією роботи та контролю за діяльністю служб та підрозділів УМВС здійснювали нагляд заступник начальника управління – начальник МГБ УМВС полковник міліції О.В. Берест та начальник Володимирецького СВМ Кузнецовського МВ УМВС України в Рівненській області полковник міліції А.В. Горшков.

По результатах відпрацювання зареєстровано 19 кримінальних правопорушень; встановлено 28 осіб, причетних до скоєння правопорушень; розкрито раніше скоєних кримінальних правопорушень – 4; у ході відпрацювання викрито кримінальних правопорушень у сфері економіки – 1; задокументовано фактів незаконного обігу наркотичних речовин – 3; задокументовано фактів незаконного видобутку сирцю-бурштину – 3; перевірено 86 власників мисливської, газової зброї та пристроїв для відстрілу патронів споряджених гумовою кулею; вилучено 3 одиниці мисливської зброї; притягнуто 30 порушників до адміністративної відповідальності; вилучено 5 літрів самогону та 1 самогонний апарат; всього перевірено 41 особу, яка знаходиться на обліках в ОВС; відвідано 450 помешкань громадян; перевірено 228 транспортних засобів; складено 27 адміністративних протоколів по лінії ДАІ.

Тепер про деякі з них детальніше.

Злочини проти довкілля. 13.09.2013 року працівниками Ветеренарної міліції УМВС на ринку «Янтар», що по вул. Поліській  в смт Володимирець, приватний підприємець із Ківерцівського району Рівненської області здійснював незаконну реалізацію рибних продуктів оселедця та тюльки вагою 328,22 кг.

- 13.09.2013 року працівниками ВСМ в урочищі «Ольос», що поблизу с. Сварині, були затримані два жителі с. Малий Жолудськ, які з лопатами займались незаконними видобутком сирцю бурштину.

- 14.09.2013 року праціниками ВСМ УМВС поблизу с. Ромейки затримано 10 осіб, жителів Сарненського району, які також за допомогою лопат займались незаконними видобутком бурштину. На місці події виявлено 15 грам каміння, зовні схожого на каміння сирцю бурштину. Така ж доля 16 вересня 2013 року спіткала іще одного жителя Сарненського району (каміння в нього не знайшли).

Зловживання владою. 13.09.2013 року працівниками УДСБЕЗ разом із працівниками СДСБЕЗ Кузнецовського МВ встановлено, що у 2009 році службові особи однієї із сільських рад Володимирецького району, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, незаконно передали у приватну власність для будівництва та обслуговування житлового будинку земельну ділянку 0,25 та 0,44 га.

Наркозлочини. Співробітниками СБНОН Кузнецовського МВ спільно з працівниками ВБНОН УМВС задокументовано 3 факти незаконного обігу наркотичних речовин (прекурсорів), вилучено 30 грам сірчаної кислоти та 1,2 кг соляної кислоти.

Інші адміністративні правопорушення. 13.09.2013 в с. Берестівка у двох жителів було виявлено та вилучено самогон, самогонну закваску, а в одного із них –самогонний аппарат. В с. Городець та Сопачів також виявлено та вилучено самогону закваску та самогон. Даних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

- 14.09.2013 в м. Кузнецовськ працівниками ветеринарної міліції 5 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП (чотверо із них, жителі м. Кузнецовськ, на ринку МПП «Ринок» зберігали та реалізовували продукцію тваринного походження з порушенням ветеринарно-санітарних вимог).

По закінченню відпрацювання Володимирецького району начальник Володимирецького СВМ Кузнецовського МВ А. Горшков висловив подяку усім учасникам відпрацювання. Андрій Володимирович наголосив, що відпрацювання сіл та селищ району проводитимуться щотижня власними силами.

Тож, правопорушники, «тримайтесь»!

Ірина ЛЯШУК, інспектор Кузнецовського МВ 

 

У вас недостатньо прав для коментування.