HomeНовиниОфіційно17 вересня – День рятівника

17 вересня – День рятівника

( 0 Votes )

Захищати Батьківщину та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою. Тож, беручи до уваги значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадян у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, захисту життя і здоров'я людей, Указом Президента України від 12.09.2008р. встановлено свято - День рятівника.

Воно відзначається щорічно 17 вересня, адже саме в цей день православна церква вшановує Пресвяту Богородицю Неопалима Купина. Цей чудотворний образ, як і рятівники, захищає людей від пожеж та іншого лиха й допомагає їм у тяжку хвилину.

Служба порятунку не даремно має девіз "Запобігти. Врятувати. Допомогти.". Він відображає нелегкі будні рятувальників. Попередження та ліквідація пожеж, різного роду аварій і катастроф, знешкодження боєприпасів, рятування людей на воді, під час дорожньо-транспортних пригод та з-під завалів - ось далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби - 101.

День рятівника святкують працівники: аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, інших спеціальних формувань, а також громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров’я людей.

В цей день вітаємо весь особовий склад, ветеранів і пенсіонерів Державної служби України з  надзвичайних ситуацій, пожежної охорони, працівників аварійно-рятувальних формувань та всіх, хто причетний до рятувальної справи, зі святом - Днем рятівника. Висловлюємо Вам щиру вдячність за мужність і відвагу, за готовність завжди прийти людям на допомогу та бажаємо міцного здоров'я,  безмежного щастя, сімейного добробуту, незламної сили волі та витримки. Нехай незгасаюча життєва енергія щодня надає Вам сил для звершення благородних справ, а життєва дорога буде сповнена добром, людською шаною і повагою.

Андрій Муравинець

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України

у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.