HomeНовиниОфіційноСільські медзаклади Володимирецького району оновлять до 2015 року

Сільські медзаклади Володимирецького району оновлять до 2015 року

( 0 Votes )

У цьому очільника області Василя Берташа запевнив голова райдержадміністрації Володимир Ткачук. Це вдасться зробити завдяки господарському підходу. Так, дотримуючись стратегії розвитку галузі охорони здоров’я, у кожному другому сільському медзакладі району вже створили сучасні умови для пацієнтів. Наприклад, ФАП у селі Каноничі розмістили у приміщенні колишнього дитсадка, попередньо облаштувавши просторі комфортні кабінети. Крім того, медзаклад забезпечили всім необхідним обладнанням для надання селянам якісної первинної медичної допомоги. На це витратили 150 тисяч гривень, адже ефективно використали приміщення, яке досі стояло пусткою.

 Загалом торік у Володимирецькому районі осучаснили та стовідсотково оснастили шість сільських медзакладів. На це спрямували власні та грантові кошти, цільову субвенцію за сусідство з атомкою, а також гроші з оптимізації галузі охорони здоров’я. Так, завдяки ефективному менеджменту торік в медицині заощадили 3 мільйони 500 тисяч гривень. Резерви шукатимуть і цьогоріч, запевнив Володимир Ткачук, адже без цього неможливий подальший розвиток медустанов.

Водночас зацікавлюють фахових лікарів службовим житлом. Вже цьогоріч кадровий потенціал сільської медицини підсилять десять сімейних лікарів, а загалом в інтернатурі нині навчаються 40 молодих спеціалістів. Сучасні умови обслуговування та підбір кадрів дозволив Володимирецькому району вийти в лідери за впровадженням практики сімейної медицини. Нині сімейні лікарі обслуговують 98 відсотків населення. Відтак, люди можуть отримати якісну медичну допомогу в найближчому населеному пункті.

 

Прес-служба Рівненської ОДА


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.