HomeНовиниОфіційноПлатникам податку на нерухомість дали два місяці

Платникам податку на нерухомість дали два місяці

( 0 Votes )

До 1 липня усі платники податку на нерухомість, який запроваджено з початку цього року, отримають повідомлення про суму податку, яку необхідно сплатити протягом 60 днів. Якщо власник не згоден з розрахунками, він повинен звернутися до податкової для звірки даних.

На відміну від фізичних, юридичні особи суму податку обчислюватимуть самостійно станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подаватимуть декларацію податковим органам за місцезнаходженням об’єкта оподаткування.

Сплачуватимуть податок громадяни, які мають у власності будівлі, що належать до житлового фонду. Це – житлові будинки, прибудови до них, житлові будинки садибного типу, квартири, котеджі та кімнати у багатосімейних квартирах. У той же час звільняються від сплати податку дитячі будинки сімейного типу; садові або дачні будинки, але не більше одного такого об’єкта на платника податку; гуртожитки; об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю тощо.

Більшості громадян новий податок не торкнеться. Для них Податковим кодексом передбачено пільги. Квартири та житлові будинки, площа яких не перевищує 120 м. кв. та 250 м. кв. відповідно, не оподатковуватимуться. Сплачуватиметься податок лише за ті метри, які перевищують зазначені квадрати.

Громадяни, які мають у власності кілька житлових об’єктів, за бажанням можуть звернутися до податкової для визначення об’єкта, за який буде сплачуватися податок на нерухомість. В інакшому випадку пільга застосовуватиметься до того житла, в якому платник податку зареєстрований.

За несвоєчасну сплату податку на нерухомість передбачено штрафні санкції. При затримці сплати до 30 днів сума штрафу складатиме 10 відсотків погашеного податкового боргу, більше 30 днів – 20 відсотків. 

З детальною інформацією ви можете ознайомитися у банері "Податок на нерухоме майно". 

 

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю          

Володимирецького    відділення   КОДПІ

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.