HomeНовиниОфіційноКопачі нанесли шкоди заповіднику на 20 млн. грн.

Копачі нанесли шкоди заповіднику на 20 млн. грн.

( 0 Votes )

 

Під час відпочинку на Білому озері голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко знайшов сліди бурштинщиків. Про роботу копачів у природному заповіднику Володимирецького району очільник області вже повідомив поліцію та лісівників.

-        «Відпочиваючи на Білому озері, я провів оглядовий виїзд на території Білоозерського лісництва. Там я побачив канави довжиною від 400 до 600 метрів, які пристосовані для забезпечення водою мотопомп з метою нелегального видобутку бурштину. Найбільша з канав за всіма ознаками зовсім свіжа на вигляд. Вона з’явилася буквально декілька тижнів тому, але з її допомогою вже неодноразово видобували сонячне каміння. Підтвердженням чого є чимала ділянка поряд з явними ознаками роботи на ній мотопомп», – розповів голова ОДА Олексій Муляренко.

Заява до поліції підтверджена фото та відеодоказами очевидця.  Про сліди копачів свідчили недопалене вогнище, залишки їжі та знищені дерева. Зі слів очевидців, в ніч з 26 на 27 серпня, там працювала група невідомих осіб з 2-ма мотопомпами. Шкоду, яку заподіяли на території заповідника копачі, оцінюють у більш, як 20 мільйонів гривень. Лісівників зобов’язали до 1 вересня засипати траншеї, які вирили «старателі», інформує прес-служба ОДА.

 

 


 

 

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.