HomeНовиниОфіційноНовини району за минулий тиждень

Новини району за минулий тиждень

( 0 Votes )

У Полицькій виправній колонії застрелився працівник

21 вересня у Полицькій виправній колонії №76 у службовому приміщенні застрелився заступник начальника відділу охорони. Зазначається, що загиблому було 38 років. Наразі ведеться розслідування.

Кідрук презентуватиме новий роман

Макс Кідрук проводить письменницький тур та презентації «Не озирайся і мовчи». Планує відвідати 100 міст країни і провести 65 днів у дорозі. «Не озирайся і мовчи» - це позажанрова історія з елементами трилера та соціальної драми. Окрім містичної складової, автор піднімає проблеми спілкування і взаєморозуміння батьків та дітей, «травлі» у школі та бажання втечі від реальності, притаманного підліткам.

У Володимирці теж відбудеться зустріч із письменником. Презентуватиме Кідрук новий роман 24 листопада у Будинку культури  об 11.00 год.

«Обкомівську дачу» на Білому прихильникам Яроша не дали

Близько десяти років не використовують одноповерховий будинок з мансардою, колишню «обкомівську дачу», на березі Білого озера у селі Рудка. Цього року будівлею зацікавився «18 загін територіальної оборони» підпорядкований «Національному руху Дія» Дмитра Яроша. Вони попросили Фонд держмайна віддати споруду в оренду на кілька років. Але як тільки почали оформлювати документи, запротестувала Рівненська АЕС. «Громадська організація «18 загін територіальної оборони» звернулася до нас з проханням надати будівлю в оренду. Але коли запрацювала комісія, яка мала підготувати документи, нам надійшла відмова від АЕС та тамтешньої профспілки. Вирішили, що їм потрібна ця будівля, оскільки багато відпочивальників. Міністерство палива та енергетики підтримало клопотання РАЕС, тому процес передачі в оренду зупинили», – зазначив начальник регіонального відділення Фонду держмайна Кирило Бережний.

Енергетики не можуть доїхати до своїх об’єктів

Фахівці «Рівнеобленерго»  працюють поблизу хуторів Озерецької сільради, де живуть десятки родин. Там енергетики відремонтували трансформаторну підстанцію. У такий спосіб компанія частково відреагувала на скарги жителів Полісся. Що ж до реконструкції електромереж, то її запланували на кінець року. У ті, місця, де вже давно погнили опори, енергетикам важко дістатися. Спецтехніка не завжди може проїхати по бездоріжжю, розповідають у компанії. Насипні дороги, оточені водою у літку, хирляві містки серед болотистої місцевості можуть не витримати ваги техніки, яка доправлятиме залізобетонні опори. Про цю ситуацію знає і Озерецький сільський голова  Олександр Федорук. А тому вирішили чекати приморозків.

 

У вас недостатньо прав для коментування.