HomeНовиниОфіційноЗареєструйте свою зброю!

Зареєструйте свою зброю!

( 0 Votes )

Починаючи з 1 жовтня 2017 року, на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів самооборони (газових пістолетів і револьверів) в органи внутрішніх справ.

Усе добровільно здане, що підлягає реєстрації, за умови належного технічного стану та після відповідної перевірки й оформлення документів, буде повернуте власникам.

Користуючись нагодою, звертаюсь до всіх жителів району: хто має незареєстровану зброю та спеціальні засоби самооборони, скористайтесь нагодою та зареєструйте їх. Скажімо, у березні ц.р. під час такого ж місячника до відділення поліції було здано 4 мисливські гладкоствольні рушниці. Після оформлення дозволів їх повернули власникам.

Якщо ж у декого зберігається вогнепальна чи холодна зброя (кинджали, фінські ножі, кастети тощо), вибухові матеріали або інші предмети військового майна, що не підлягають реєстрації, а можуть привести до неприємностей, – краще здайте їх у відділення поліції.

Згідно ст.263 Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім мисливських рушниць), бойових припасів, вибухових речовин без відповідного дозволу передбачено суворе покарання (позбавлення волі на строк від 2 до 5 років).

Упродовж поточного року Володимирецьким відділенням поліції з незаконного обігу було вилучено 17 одиниць мисливської зброї, виявлено більше десятка фактів порушень, незаконного зберігання бойових припасів. Осіб, які вчинили правопорушення було притягнуто до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Отож подумайте: маючи незареєстровану зброю, ви жартуєте з вогнем…

З усіх питань, що стосуються реєстрації зброї, звертайтесь у Володимирецький ВП в Рівненській області в кабінет дозвільної системи або телефонуйте за номерами: 102, 2-33-02. Вирішити дану проблему допоможуть також і дільничні інспектори.

При нагоді зазначу, що ті громадяни, які добровільно здадуть зброю впродовж місячника, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

Віктор Безушко,

інспектор з контролю за обігом зброї

капітан поліції.

 

У вас недостатньо прав для коментування.