HomeНовиниОфіційноНаші майстри відновлюють авто для волонтерів

Наші майстри відновлюють авто для волонтерів

( 0 Votes )

Близько тижня майстри з Володимирця Олександр Волчецький та Юрій Пецков, знані у народі за витончені ковані роботи, працюють над приведенням до ладу автомобіля, який вже незабаром поїде на схід країни. Чоловіки відгукнулись на клич рівненських волонтерів у соцмережі, які просили допомогти тих, хто може, бо ж автомобіль було придбано у вживаному стані для того, аби  ним могли скористатись рівненські медики. Лікарі планують відбути у зону конфлікту для надання допомоги вахтовим методом, тому таке авто для них вкрай необхідне.

- Коли побачив це оголошення-прохання від волонтерів, слідкував за ним упродовж днів трьох: а раптом, хтось відгукнеться? – пригадує Олександр Волчецький. - Проте коли побачив, що реакції громади немає, зрозумів, що мушу за це братися. Бо ж можу, та й хто, як не я? Обговорили все з напарником та написали волонтерам: якщо все ще не знайшлися ті, хто готовий допомогти, то ми зробимо.

Майстри порозпитували у волонтерів, чи вигідно їм транспортувати авто аж у Володимирець, проте йшлося тут, певно, про якість та готовність взятися за нелегку справу на совість за «спасибі». Тож вже незабаром авто опинилося на подвірі, де чоловіки взялися за роботу.

- Ми зв’язалися із волонтеркою-землячкою Ольгою Юзвюк, яка допомагає у Рівному, через неї й сконтактували. Волонтери розповіли, що заганяли авто на одне з рівненських СТО, то там їм трохи зробили необхідної роботи. До нас же машину пригнали, аби ми подивилися, чи вона не розвалиться по дорозі. Авто стареньке, а дорога неблизька. Та й ті шляхи, якими їздитимуть медики, певно, дорогами важко назвати. А люди ж їдуть не відпочивати, а працювати в екстремальних та небезпечних для життя умовах, тож і авто має не підвести. Та й у разі якоїсь поломки куди їм тоді звертатися? З СТО у зоні, де ведуться бойові дії, певно, не густо…  

Аби привести автомобіль до ладу й комфорту, майстри потурбувались не лише про хороший стан металевої основи, але й про інші, здавалося б, незначні деталі. Замовили магнітолу на usb, бо стояла стара касетна, а нині мало в кого є такий формат аудіо записів. У тривожній стороні ж неабиякою підтримкою стануть рідні композиції, ще й підбадьорять когось. Аби медики не заблукали у дорозі, Олександр Волчецький вирішив встановити в авто власний навігатор. Каже, що дороги і так непогано знає, тож немає нужди у такому девайсі, а тим, хто їде надавати допомогу на схід країни така штукенція згодиться не раз. З якоїсь причини не відчинялися задні двері – майстри відремонтували. Нині ж рихтують машину, аби нічого не зламалось у дорозі та аби у разі поганої погоди до салону не затікала вода.

- Та робимо, бо ж хто, як не ми? Треба допомагати у таких справах, - оптимістично посміхається Олександр Волчецький. – Хлопці там наші спини прикривають, ризикують життям, то ми хіба отак і можемо підсобити трохи. А як волонтери допомагають нашим хлопцям, он для медики хоч яку, але машину придбали, то й ми їм допоможемо. Треба отак співпрацювати. Людська байдужість – то страшна річ.

Працюють хлопці, поєднуючи роботу над замовленнями та ось такі волонтерські проекти. Намагаються не втрачати ні секунди, аби встигнути всюди. Тішаться, коли їх роботи приносять людям радість. Така співпраця з волонтерами – не перший їх досвід, бо вже якось виготовляли на їх просьбу необхідні для військових елементи, паралельно ж працюють, аби підсобити із побудовою храму. Сил та часу на таке не жаліють. Кажуть, може щось десь там зарахується.

- Нині з допомогою дуже непросто. Чи то люди звикли до того, що відбувається, чи яка причина. Проте ми не можемо інакше.

Вже на тижні машина поїде назад, аби за деякий час разом з медиками на повну працювати на сході країни.

Вікторія Черпак.

 

У вас недостатньо прав для коментування.