HomeНовиниУ ВарашіВ Кузнецовську підведено підсумки місячника добровільної здачі зброї

В Кузнецовську підведено підсумки місячника добровільної здачі зброї

( 0 Votes )

 

Для протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів до неї, спеціальних засобів і вибухових матеріалів в місті Кузнецовську та на території Володимирецького району, як і по всій Україні, впродовж листопада проводився місячник добровільної здачі зброї.

Вжиті агітаційні та роз’яснювальні заходи сприяли тому, що із заявами про добровільну здачу зброї до Кузнецовського МВ звернулося 14 громадян, якими було добровільно здано 7 одиниць різної зброї, в тому числі 6 одиниць гладкоствольної мисливської та 1 – холодної. Крім цього, громадяни здали 6 одиниць спеціальних засобів, у тому числі 5 газових пістолетів та один пристрой для відстрілу патронів, спорядженими гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами. Також здано 57 набоїв калібру 7,62 мм до зброї часів Великої Вітчизняної війни.

– За час проведення місячника добровільної здачі зброї від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї та боєприпасів фактично звільнено дві особи, які добровільно здали зброю та боєприпаси, ще 5 осіб уникли адміністративної відповідальності. – зазначає інспектор дозвільної системи Кузнецовського МВ Іван Петрук. – Завдяки проведенню місячника  п’ятеро громадян отримали змогу зареєструвати у встановленому законом порядку наявні в них мисливські рушниці, що в подальшому дасть змогу використовувати їх для охорони власного помешкання та полювання.

Користуючись нагодою, хотілося б детальніше торкнутися теми полювання. -  зауважив міліціонер. – Адже з листопада в Україні триває сезон полювання на хутрового звіра. Працівниками міліції спільно з природоохоронними органами та громадськістю проводяться рейди, спрямовані на попередження надзвичайних подій на полюванні, виявлення фактів незаконного обігу зброї та порушень правил полювання. В той же час на території області вже сталася одна надзвичайна подія – 20 жовтня поблизу с. Неньковичі Зарічненського району вогнепальне поранення голови отримав 34-річний житель м. Рівне. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події було встановлено, що дані тілесні ушкодження  чоловік отримав  під час полювання внаслідок випадкового пострілу здійсненого 33-річним жителем с. Обрів Рівненського району. За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), санкція якої передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років. Тому хочу звернути увагу мисливців на суворе дотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю, а також встановлених правил полювання.

 

Юрій Чиж, Кузнецовський МВ УМВС

 

У вас недостатньо прав для коментування.