HomeНовиниУ ВарашіПогодний колапс на дорогах Кузнецовська

Погодний колапс на дорогах Кузнецовська

( 0 Votes )

Тільки-но кузнецовські комунальники зітхнули з полегшенням, зустрівши календарну весну, як погода піднесла їм черговий сюрприз: внаслідок аномально сильних снігопадів міські дороги вкотре перетворились на суцільні метрові кучугури снігу.

 Упродовж кількох днів (15-17 березня) містом пересувалися переважно лише два види транспорту: таксі та автобуси РАЕС. Майже всі інші автомобілі за ніч опинилися в епіцентрі величезних кучугур, тим самим практично унеможлививши розчищення спецтехнікою КМКП дворових доріг. У свою чергу це ускладнило життя й пішоходам –переходити снігові замети їм довелося вбрід.

Лише впродовж одного дня, 16 березня, підрозділам МНС в нашій області довелося рятувати із снігового полону більше 50 автомобілів. Зокрема у Кузнецовську цього дня було звільнено із заметів кілька маршрутних мікроавтобусів, вантажних і легкових автомобілів та автобус РАЕС.

Ось кілька вражень, якими поділилися кузнецовці.

Наталія, працівниця КМКП: «Я вже більше п’яти років працюю у КМКП, однак такої сніжної зими на моїй пам’яті ще не було. Дуже тяжко працювати цьогоріч, однак робимо все від нас можливе, аби хоч трохи полегшити пересування вулицями міста. Розчищаємо дороги, зупинки. Навіть у суботу, 16 березня, працювали весь день».

Сергій, працівник РАЕС: «Зазвичай на роботу їду власним автомобілем, але у п’ятницю не ризикнув: дуже вже сильний снігопад був. Поспостерігав із вікна, як під моїм домом витягували із замету трактор КМКП, і поїхав на роботу автобусом. Однак навіть автобусам РАЕС тяжко було пересуватися трасою, хоча дорогу до станції завжди розчищають однією з перших».

Ольга, домогосподарка: «У п’ятницю не водила дітей ні в школу, ні в садок – злякалися завірюхи. Потім батьки переказували, що дуже мало діток було в цей день на навчанні. Видно, більшість батьків перестрахувались і залишили дітлахів дома».

Дмитро, водій таксі: «Бачив прогноз погоди, тож на ніч у ці дні залишав машину в гаражі – знав, що інакше просто не виїду на роботу. Вночі у п’ятницю возив пасажирів до поїзда – пересувались із швидкістю 20-30 кілометрів на годину. А в суботу працювати було майже неможливо. Якщо центральні дороги хоч трохи були розчищені, то в двори навіть не намагався заїхати: там грузла навіть техніка КМКП. Брав за один раз по кілька пасажирів, аби менше їздити. Клієнти з розумінням тіснились, адже у ті дні навіть міські автобуси не виходили на маршрути, а людям треба було добиратися на роботу».

На сьогодні дорожня ситуація в місті залишається складною, а прогноз погоди на найближчий тиждень невтішний: значного поліпшення погодних умов у Кузнецовську поки що не очікується. 

 
 

 

Вікторія ГОРДІЄНКО,

спеціально для "Володимирецького Вісника"

 

У вас недостатньо прав для коментування.