HomeНовиниУ ВарашіКузнецовськ відзначив своє 39-річчя (фото)

Кузнецовськ відзначив своє 39-річчя (фото)

( 0 Votes )

Здається, навіть природа цього дня святкувала з Кузнецовськом його День народження – такою світлою і сонячною видалася ця неділя. Сотні людей ще зранку вийшли на центральну плащу міста, де в цей день розгорнувся традиційний ярмарок майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, лунала музика, крутилися атракціони – усім було весело! Танцями-піснями тішили глядачів місцеві (і заїжджі) таланти – учасники обласного свята народної творчості, історії та побуту «Від Вараша до Кузнецовська». А навпроти міськради пахкими ароматами приваблювало відвідувачів «Свято хліба» -  Кузнецовський хлібозавод укотре потішив земляків величезним 180-кілограмовим караваєм, який став головним експонатом виставки.

 

«Кожне місто має свої традиції, і кожен городянин хоче, щоб цей день був особливий. Думаю, нам це вдалося. Приємно, що було багато майстрів із цікавими роботами, було багато дитячих колективів на фольклорному святі, було багато щирих і добрих друзів, які приїхали привітати нас із цим днем. Думаю, наступного року, коли Кузнецовськ відзначатиме свій невеличкий ювілей, їх буде іще більше», - сказав міський голова Кузнецовська Сергій Анощенко.

А завершилося святкування великим концертом, який подарував місту Благодійний фонд «Наш край» та його голова Василь Яніцький. Зі сцени лунали вітання і від керівництва міста, і від відомих в Кузнецовську людей, і він почесних гостей із Сарн, Дубного, Острога, які завітали на свято, і від окремих кандидатів у народні депутати.

А потім була пісня – щира, мелодійна, українська. Тисячі кузнецовців, від літніх людей, до найменшеньких, разом із Героєм України Василем Зінкевичем співали «Червону руту», щиро сміялися над пародіями дуету «Світязь», танцювали під проникливі пісні Василя Лазаровича. А під кінець усіх чекав сюрприз – Василь Лазарович запросив Василя Яніцького на сцену і вони дуетом заспівали пісню «Родина».

«Для мене Кузнецовськ – місто особливе, - сказав на завершення Василь Яніцький. – Ми з ним ровесники. Я теж народився у 1973 році, тому сприймаю Кузнецовськ як живого, як друга. Мені дуже приємно було запросити до вас у гості своїх друзів, подарувати вам свято. Приємно, що воно вдалося. А попереду нас чекає ще багато спільних справ. Я вірю, що разом ми відродимо наш край».

Завершилося святкування великим феєрверком.


Світлана Остряниця


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 

 

У вас недостатньо прав для коментування.