HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 20 червня

Новини Кузнецовська від 20 червня

( 0 Votes )

На Білому озері стартував сезон відпочинку

Відпочинок на Білому озері за ціною вже давно не поступається відпочинку у деяких пансіонатах Криму. За що і скільки доведеться платити цьогоріч туристам, ми вирішили дізналися на початку сезону, котрий традиційно триватиме 3 місяці. Відпочинок на Білому озері, до речі, може бути як "турбазовим" (у РОК "Біле озеро"), так і "диким" (на території, орендованій для використання у рекреаційних цілях ФОП В. Шелевицькою).

«Класика» відпочинку – база

З 1 червня розпочався оздоровчий сезон у реабілітаційно-оздоровчому комплексі "Біле озеро", який триватиме до 31 серпня. Комплекс розташований на території заповідника, а основне його призначення – реабілітація та оздоровлення працівників ВП "РАЕС" у літні місяці. Направлення у РОК "Біле озеро" можна придбати на 2, 3, 5, 7, 10, 12 днів, заплативши за одну добу: 83,88 грн. – працівник РАЕС, 102,82 грн. – член його сім'ї, 74 грн. – дитина. Всі інші споживачі за добу відпочинку платитимуть 200 гривень (проживання – 92 грн., харчування – 108 грн.).

З розваг пропонуються лише водні – прокат човнів та катамаранів (6 грн./год.). Крім того, на базі є спортивні майданчики, облаштовано пляж, альтанки, мангали, місця для відпочинку та кілька магазинів з цілком демократичними цінами. Додатково – прокат шезлонгів (1 грн./год.).

 

"Дикий" відпочинок

Охочі повною мірою відчути запах багаття, зеленої трави, дзижчання комарів та зблизитися з природою можуть відпочити просто неба у наметах.

"Відвідала озеро, піддавшись на вмовляння друзів, котрі пообіцяли незабутній відпочинок. Враження й справді незабутні. Але й від умов відпочинку, на жаль, теж. Прозора вода, сосновий ліс, піщаний берег – усе це є. Та хоча я невибагливий турист, але такого "гадючника" ще не відвідувала. Обійшовши берег, помітила лише кілька туалетів. І це на озері, де влітку відпочиває величезна маса людей. Пляж всіяний “бичками”. Сміття валяється просто на березі. І це – заповідна територія? А крім цього, за що беруть гроші при в'їзді? Замість запаху хвої тут зовсім інші аромати. Тож на Біле більше не приїду!" – обурено заявляє гостя озера Ірина.

В’їзд на територію, орендовану ФОП В.Шелевицькою, й справді платний. Залежно від авто, доведеться віддати 15-40 А послуги? Кілька дерев'яних вбиралень та вивіз сміття – іншого під час "дикого" відпочинку не нададуть. Немає ні спеціальних місць для наметів та багаття, ні дитячих і спортивних майданчиків, ні альтанок та обладнаного пляжу.  З «розваг» – кілька кафе під відкритим небом.

Однак, як кажуть, "скільки людей, стільки й думок". І хай умови на Білому озері для когось виявляться не досить комфортними, косметичні та оздоровчі властивості води, неймовірна краса природи і помірний клімат регіону здатні компенсувати недоліки. А подальша доля заповідного Білого озера – в людських руках.

 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.