HomeНовиниУ ВарашіНовини Кузнецовська від 10 липня

Новини Кузнецовська від 10 липня

( 0 Votes )

Ой, на Купала вогонь горить…

Найколоритніше та найцікавіше народне свято, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят, відбулося 6 липня у Кузнецовську. Традиційно в цей день на березі річки Стир зібралися сотні кузнецовців, аби спортивними розвагами, цікавими конкурсами та театралізованою виставою відзначити свято Івана Купала.

Упродовж усього святкового дня у пляжній зоні річки Стир працювала виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва, де можна було придбати цікаві речі: власноруч вироблені іграшки, вироби з глини, картини тощо. Гостей частував смачними стравами святковий ярмарок з традиційною українською кухнею. Потурбувались організатори й про розваги для дітлахів: для них було влаштовано цілий спектакль за участю казкових персонажів, з іграми, танцями, конкурсами. Культпрацівники та учасники художніх колективів ПК ВП «Рівненська АЕС» постаралися на славу: наймолодше покоління кузнецовців із задоволенням брало участь у всіх заходах.

Традиційне театралізоване музичне дійство «Ой, на Івана та й на Купала» зібрало безліч шанувальників обрядових народних звичаїв. Колоритні купальські пісні й обряди, які звучали зі сцени, змайстрованої для цього торжества на березі річки, конкурс віночків, змагання кузнецовських козаків, яскраві костюми, запальні танці, стрибки через купальське вогнище – це ще неповний перелік забав, організованих відділом культури виконкому Кузнецовської міськради. Крім колективів ПК ВП «РАЕС», у святковій програмі взяли участь фольклорні колективи села Бережки Дубровицького та села Балаховичі Володимирецького районів, які привезли з собою високомистецькі художні номери. Солов'їними голосами прикрасили купальський концерт місцеві артисти Зоряна Левкова та сестри Точинські. А з вітальним словом з нагоди свята до гостей та мешканців міста звернулися начальник відділу культури Віра Обруснік та депутат міськради Єва Велікдус.

Правда, близько сьомої вечора свято опинилося під загрозою зриву: небо над Кузнецовськом раптово затягнула чорна хмара. Страшна злива на тривалий час повністю звільнила святкову галявину від людей, однак через дві години свято продовжилося. Воно тривало до пізнього вечора й завершилося пусканням вінків на воду та обрядовими дійствами біля купальського вогнища.

 

 


 

Чий смітник?

Ще наприкінці тогорічного серпня у лісі поблизу Білого озера виявлено несанкціонований смітник. Не було сумніву, що лісову ділянку, розміщену поруч із заповідним озером, невідомі особи використовують під сміттєзвалище. Тоді ж депутат міськради Віталій Магдич звернувся до прокуратури Рівненської області з проханням перевірити дотримання вимог екологічного законодавства при збиранні, перевезенні, розміщенні та захороненні твердих побутових відходів.

Минув рік. Днями, завітавши на торішнє сміттєзвалище, ми побачили ще страшнішу картину: смітник мало того, що не зник, а й поповнився свіжими відходами. Як видно на фото, невідомі особи вогнем намагалися знищити брудні сліди своєї незаконної діяльності. І це при тому,  що наразі на Рівненщині зберігається висока пожежна небезпека.

Якість послуг перевірить таємний покупець

Магазини та торгові центри можуть давати яку завгодно чудову рекламу, працювати над іміджем та логотипом, розкручувати свій бренд, але навіть один нікудишній продавець усі затрачені зусилля може звести нанівець. Тож не дивно, що маркетингове дослідження під назвою "таємний покупець", спрямоване насамперед на дотримання стандартів обслуговування клієнтів співробітниками, набирає поширення й у містах на зразок Кузнецовська.

Хто ж він, цей таємний покупець? У ході роботи спеціально найнята людина вдає клієнта, який хоче придбати річ. Під час консультації з продавцем пояснює, що його цікавить і дає можливість працівнику порекомендувати товар та заохотити себе до покупки. Після цього таємний покупець завершує роботу (придбання товару не обов'язкове), а свої висновки передає замовнику.

Таємна перевірка й імовірність присутності у магазині "таємного покупця", а точніше – небажання бути покараним за погане обслуговування здатне легко і надовго підвищити мотивацію персоналу до праці. А це піде на користь як тим, хто надає послуги, так і тим, хто їх одержує. Поки що це дослідження не набуло широкого розповсюдження у Кузнецовську. Але кількість торгових точок і послуг збільшується, і цілком ймовірно, що вже найближчим часом таємний покупець попрацює у більшості торгових закладів Кузнецовська

Вікторія ГОРДІЄНКО 

 
 

У вас недостатньо прав для коментування.