HomeНовиниВ РайоніПід Володимирцем знайшли п’ять авіабомб (оновлено+фото)

Під Володимирцем знайшли п’ять авіабомб (оновлено+фото)

( 0 Votes )

 

6 вересня за номером 101 від чергового Кузнецовського міського відділу УМВС надійшло повідомлення, про те, що в лісовому масиві поблизу селища міського типу Володимирець виявлено три металеві предмети схожі на боєприпаси.

 Фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення оглянувши небезпечні знахідки з’ясували, що металеві предмети є ніщо інше, як авіаційні бомби часів Великої Вітчизняної війни. Дві із них були по 100 кг, а одна 25 кг. При додатковому обстеженні прилеглої території сапери-рятувальники виявили ще дві 25-ти кілограмові авіаційні бомби.

Боєприпаси радянського виробництва перебували у бойовому стані, радіус ураження 100 кілограмової бомби  при можливому вибуху становив би до 1200 метрів, а 25-ти кілограмової від 500 до 700 метрів. До того ж вибухонебезпечні предмети в загальній кількості містили у собі майже 150 кг вибухової речовини – тротилу. А це представляло серйозну загрозу для місцевих жителів. Крім того за 350 метрів знаходилася місцеве АТП-15644, а менш ніж за кілометр пролягала автодорога від Володимирця до села Красносілля

Рятувальники обережно завантажили боєприпаси у піротехнічний автомобіль та вивезли у спеціально відведене місце, де і знешкодили.

 

Шановні громадяни! Під час земляних робіт будьте пильними та обачними, адже вибухонебезпечні  предмети можуть знаходитись всюди, де проходили бойові дії: у полі та городах, у лісі та парках, у річках та ставках, будівлях та підвалах, на території колишніх полігонів, а особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх про небезпеку яку являє собою звичайний, на перший погляд, шматок застарілого металу. В разі виявлення підозрілого предмету схожого на боєприпас необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад: сільську (селищну) раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном 101. При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати їх до рук, наносити по ним удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати їх в вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати їх як металобрухт. Пам’ятайте що краще попередити біду, ніж ліквідувати її наслідки.

 


 


 


 


 


 


 


 


 

Андрій Муравинець

Начальник ДПРЧ-16 ГУ ДСНС України

у Рівненській області

ст. лейтенант служби цивільного захисту

 

У вас недостатньо прав для коментування.