HomeНовиниВ РайоніВеликі Телковичі відсвяткували іменини

Великі Телковичі відсвяткували іменини

( 0 Votes )

Великі Телковичі  розташувалися  за 32 км  на   північний захід від Володимирця.Однойменна сільська рада об’єднує два села Великі Телковичі і Бишляк, та маленькі хутори.Має сільрада на своїй території лісництво, школи, дитячий садок, пошту,  лікарську амбулаторію і три релігійні  громади: одна  із них протестантського   напрямкуі дві православні. У Великих Телковичах – церква підпорядковується  Києву, у Бишляку – Москві.

 27  вересня 2013  року, в День Воздвиження Чесного і Животворящого Христа Господнього у Великотелковицькій  церкві -- престольний празник. Він   є  іменинами села. До новозбудованого храму прибули гості, священники з інших парафій на чолі з благочинним отцем Віктором з Кузнецовська

Вперше в історії  Великих Телкович проводився День села. Після служб у храмах на стадіоні продовжилося свято  концертом,підготовленим місцевими  самодіяльними артистами із числа  педагогів на чолі з директором школи Олександром Гаврилюком та медиків. Спеціально до  празника  спорудили добротну сцену, щедро прикрасили  кульками і квітами, встановили  студійну апаратуру. Перед сценою поставили  лавки та стільці.

І ось зазвучали фанфари. Ведучі – педагоги місцевої школи Руслана та Віктор Блищики оголошують про початок торжества. До слова запрошується сільський голова Віктор Репетуха. Він  щиро вітає земляків із іменинами села, бажає всім  миру, добра і здоров’я. Звучить Гімн України. І знову лине музика. Вона обперезує літературний монтаж, оспівує   край лісів і боліт, Застирську окраїну. І в тому, що ліс ще є – заслуга лісівників , де лісничим Валентин Бондар. І цього року лісівники    місцевого лісництва виконали доведені завдання і  посадили нові гектари лісопосадки.

Живе і трудиться  село. На сьогодні на території сільради утримується 411 голів ВРХ, із них  396 корів, 775 голів свиней, 256 коней, 3834 голови птиці, 38 кролів, 213 собак і 190 котів.  Є для чого ходити і де  руки прикласти! Таку кількість тварин обслуговують ветеринари   місцевого пункту ветмедицини. 

Пошта ,  лікарська амбулаторія обслуговують  590 дворів. Ростуть нові вулиці. Народжуються діти. Продовжуються роди і гартується добра слава поліського села.

З  рідної оселі вилетіли і  живуть та працюють чимало земляків, які стали гордістю Великих Телкович. Ось іх імена. Іван Дем’янович Блищик, кандидат сільськогосподарських наук. Валерій Савич Гаврилюк – кандидат технічних наук, Галина Іванівна Блищик – головний спеціаліст Протокольного відділу Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення. Людмила Іванівна Блищик --- експерт Комісії по свободі слова Верховної Ради України.

Тетяна Іванівна Сад  -- професор Московського державного університету  управління організацій  та кафедри управління логістики, кандидат економічних наук, представник Міжнародної економічної  Європейської комісії ООН  по питаннях стандартів в освіті.

Олександр Степанович Сад – майстер спорту по багатоборству.

Лазар Степанович Сад –  кандидат в майстри спорту.

Володимир Васильович Гаврилюк –  майстер спорту України  з атлетичної гімнастики, кандидат в майстри спорту з  гирьового спорту , тренер збірної України, керівник спортклубу «Старт».

Ярослав Михайлович Гаврилюк – кандидат в майстри спорту з футболу.

Володимир  Іванович Сад --- член Спілки християнських письменників, видав три збірки поезій. Віктор Іванович Сад --- художник, учасник міжнародних виставок. Василь Зіновійович Сад--- член Спілки художників України, має художню школу-майстерню.  Тетяна Володимирівна Рябініна – педагог, кавалер  ордена Дружби народів. І в підтвердження тісних зв’язків із рідним краєм – привітання  від земляків …

 Тут в пошані великі і дружні родини. Найдовше прожили  разом у подружньому колі Петро Олексійович та Тетяна Іванівна  Гаврилюки,  Лазар Ісакович і Олена Олександрівна Манзики. П’ять «срібних» пар назвали ведучі та адресували їм  пісні.

І ось нове слово:

--  Найдовшу  стежину життя пройшов  Іван Захарович Масло, єдиний ветеран  Великої Вітчизняної війни, якому виповнилося 93 роки ! – і до сцени шанобливо ведуть рідні свого  дідуся. А дома у нього зібралися на престольний празник  родичі із  Млинка і Борової, Мульчиць і Бишляка. Свято є свято!

55 багатодітних родин назвали ведучі, із них найбільшою є родина Антоніни Парфеївни Блищик,  а найбільш чисельною і наймолодшими сімействами  -- Ганни Іванівни та Романа Миколайовича Осмоловичів.

Відзначило село іменинників, кращих педагогів і медиків, молоду сім’ю і новонароджених. Вклонилися Великі Телковичі ветеранам праці, медику Лідії Степанівні Блищик, вчителям Тетяні Іванівні Гаврилюк,Людмилі Демидівні Шмизі-Блищик, Галині Петрівні Сад.

Відзначили найкрасивішу і  найошатнішу садибу  Ольги Яківни та Анатолія Назаровича Сад.

Запросили на сцену і  спонсорів свята Руслану Савчук, Ігоря  Гаврилюка, Миколу Манзика, Віру Мельник, Юрія Прокопчука, Валентина Бондаря, Сергія Ляшука, які  допомогли організувати і провести свято.

А ще…Ще на свято , на «молодіжну дискотеку»  запросили  популярний колектив «Авіцена» , яким керує Микола Жогло із Кузнецовська. Малеча та юнь обліпили імпровізовану сцену, бо «Авіцена» розпочала не тільки новий концерт, але провела забаву, ігри, вікторини та цікаві конкурси, все , що люблять діти.

Звичайно, на стадіоні  йшов торг, дитинчата самі купували собі «крам» і смачненьке. Носили цукерки і морозиво. Де хто із дорослих теж «насвяткувався», що під музику і спів йшов у танок. Свято вдалося. І на завершення сільський голова Віктор Репетуха  побажав за рік діждати і ще краще   іменини села відсвяткувати.

святкують Великі Телковичі
 
святкують Великі Телковичі
 
святкують Великі Телковичі
 
святкують Великі Телковичі
 
святкують Великі Телковичі
 

Галина ТЄТЄНЄВА

На фото автора:  святкують Великі Телковичі

 

У вас недостатньо прав для коментування.