HomeНовиниВ РайоніКаноницький СБК відсвяткував 40 - річчя

Каноницький СБК відсвяткував 40 - річчя

( 0 Votes )

Село Каноничі має багатовікову історію, де жили і живуть працьовиті люди, які бережуть спадок нетлінних духовних скарбів. Вони щасливі тим, що саме їм випало оберігати і примножувати цю вічну красу людського духу, безсмертні твори  місцевих літераторів, музикантів, берегти саму історію свого героїчного краю.

Цього року Каноницькому сільському будинку культури виповнюється 40. Односельчани пам’ятають, як проходило його будівництво і яким було свято у день відкриття в 1973 році.

Багата його історія. Побачив він на своєму віку відомих артистів, таких як Алла Кудлай і Василь Зінкевич, вокально-інструментальний ансамбль «Смерічка» та «Медобори», артистів Московських і Київських театрів, кіноакторів і циркових чарівників. А скільки було проведено зборів, засідань, конференцій, виставок  та інших  сільських заходів!

Ювілейний вечір, проходив напередодні одного із найбільших церковних свят – Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки українського козацтва. На свято прибули  гості: НА вокальний ансамбль «Передзвін» Кузнецовського  міського центру «Дозвілля» (керівник Галина Лобко). Їх співзвучний, мелодійний виступ, присвячений ювілею закладу та  Святу Покрови, додав святкового настрою всім глядачам заходу. Особливо дякував їм  настоятель  сільського Петро-Павлівського храму отець Андрій.

Багато хороших справ було започатковано першими директорами СБК  Леонідом Михайловичем Гаврилюком, Уляною Йосипівною Гоштою (Дуляницькою). Роки біжать, міняється життя, інші люди змінюють своїх попередників, але зроблене для людей добро не забувається.  Більше 16 років пропрацював директором CБК  Микола Воробей. Саме під його керівництвом розпочав свою роботу ВІА, який своєю майстерністю славився далеко за межами району, а без духового оркестру не обходилося жодне свято у селі. І нині Микола Володимирович є незамінним помічником у роботі БК. Поруч із ним художніми керівниками працювали Микола Дуляницький, Петро Бенза, Сергій Губеня та Віктор Муравинець.

 Молодь 80-тих років з ентузіазмом прийняла молоду, енергійну, симпатичну дівчину, яка приїхала працювати художнім керівником СБК після закінчення Дубнівського училища культури, – Ніну Іванівну Гнатюк. Саме вона створила перший драмгурток, проводила різноманітні вечори відпочинку, розважальні програми та концерти.

Багато років віддала  сільській бібліотеці Галина Іванівна Дяконова. Скільки за ці роки було отримано і видано книг, заповнено формулярів, підготовлено тематичних виставок!.. Особливо великою популярністю впродовж багатьох років користувався тематичний вечір «Від усієї душі», який був започаткований саме Галиною Іванівною.

26 років працює на посаді завідувачкою ПШБ Галина Адамівна Рижа, якій за високий професіоналізм та багаторічну працю присвоєно звання «Заслуженого працівника культури».

Згадували цього вечора добрим словом колишніх працівників закладу: Марину Рижу, Віктора, Галину та Ольгу Сакових, Миколу Гарбариніна, Ганну Босик, та ін.  Для всіх працівників линули вітання, пісні і танці у виконанні місцевих аматорів сцени: Марійки Воробей, Ірини Волочнюк, танцювальних колективів «Калинонька» та «Денс» та ансамблю народної пісні «Купава».

 Як кажуть у народі, «Криниця без джерела – ще не криниця, колос без зерна – ще не колос, а пісня без душі – ще не пісня». Усю свою душу вкладають у пісню учасники жіночого ансамблю народної пісні «Купава» який в цьому році відсвяткував 10-ту річницю своєї творчої діяльності. Від початку його заснування і до сьогодні незмінним керівником колективу була і залишається людина з оптимістичною вдачею та ліричною душею – Віра Володимирівна Рижа, яка  більше 10 літ очолювала заклад.

Музичні вітання линули також і для бувших директорів СБК Ірини Олександрівни Ісакової та Станіслава Сергійовича Рижого. А ще багато хороших слів було сказано і про Олену Анатолівну Муравинець, теперішнього директора СБК.

Щирі слова вдячності линули від організаторів свята для спонсорів свята:  виконавчого директора СВК «Бережанка» Анатолія Волчецького та директора «Укрпошти» Володимирецького  району Мефодія Бедика. А ще дякували усім, хто допомагав у підготовці та проведенні цього заходу. 

Уже стало традицією на кожному святковому ювілеї СБК с. Каноничі  запалювати  святкові свічки. І того вечора на ювілейному торті горіло їх 40 штук.

Каноницький СБК відсвяткував 40 - річчя
 
Каноницький СБК відсвяткував 40 - річчя
 
Каноницький СБК відсвяткував 40 - річчя
 

Марія Дукач,

методист РБК 

 

У вас недостатньо прав для коментування.