HomeНовиниВ РайоніАктуальні новини Володимиреччини

Актуальні новини Володимиреччини

( 0 Votes )

Суддя забув вдягнути мантію на засідання

Як повідомляє адвокат Микола Глотов, суддя Володимирецького районного суду Віталій Поровський проводив засідання без мантії та нагрудного знака. «Я його сфотографував, через що він викликав поліцію, бо вважає, що фото судді без його дозволу прояв неповаги до суду», –  цитує адвоката  газета «Рівне вечірнє».

Нагадаємо, що норму щодо здійснення суддею правосуддя в мантії, на якій закріплюється суддівський нагрудний знак, визначено частиною 2 статті 134 Закону України «Про судоустрій України». Це символи судової влади, які свідчать про наявність в особи, одягненої в суддівську мантію, повноважень здійснювати право.

 

Селян переконують, що реформи не страшні

У селі Лозки люди реформам не довіряють. Тому туди направили експертів, повідомляє Офіс реформ Рівненщини. Активісти та депутати не поспішають об’єднуватись. Мовляв, сільська рада депресивна, роботи у людей немає. Та найбільше люди побоюються закриття шкіл, а їх там дві, всього навчається 180 дітей. Консультанти Проекту Пульс Рівненського РВ Асоціації міст України в рамках роботи інформаційного пункту децентралізації, розповіли депутатам та активу села про основні цілі реформи. Розвіяли міфи про децентралізацію, адже, як з’ясувалося, люди мало знають про успіхи об’єднаних громад та не бажають брати відповідальність на себе.

 

До найбільш шумних міст належить Володимирець

Спеціалісти Рівненського лабораторного центру упродовж року проводили моніторинг рівнів шуму в населених пунктах області. За рейтингом шумового навантаження найкомфортнішими населеними пунктами щодо рівнів шуму є Зарічне, Рокитне та Вараш. А от найбільш шумними –  Рівне, Острог, Володимирець та Сарни.

 

У Володимирецькому районі покарають архітектора

До адміністративної відповідальності притягнуто виконуючого обов’язки головного архітектора Володимирецького району О. Марковця. Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції перевірило діяльність Управління будівництва та інфраструктури, надзвичайних ситуацій та житлово-комунального господарства Володимирецької районної державної адміністрації. За результатами прийнято рішення про зупинення дії 22 будівельних паспортів і 11 містобудівних умов та обмежень, скасування 18 будівельних паспортів та 16 містобудівних умов та обмежень.

 

Школа на Володимиреччині відзначила ювілей

Півстоліття виповнилося відтоді, коли була побудована школа в Каноничах Володимирецького району. Привітали з ювілеєм учнів та вчителів закладу голова обласної ради Микола Драганчук, депутат обласної ради Іван Караїмчук і голова Володимирецької райради Василь Ковенько. Також голова обласної ради вручив відзнаки педагогам – і тим, що нині тут працюють, і пенсіонерам. Подякував за відданість справі, любов до професії. Побувала на концерті і почесна гостя – випускниця школи Галина Симха, власниця центру «Сонячне ремесло». Подарунком для всіх став святковий концерт за участі учнів та випускників закладу.

 

Ще одну церкву звели у районі

На Поліссі з’явилася нова церква УПЦ МП. Цього разу її освятили у селі Зелениця. Подяку за новий храм від керуючого Сарненською єпархією УПЦ МП, Митрополита Анатолія, передав прихожанам архімандрит Антоній Грибан.

підготувала Ольга ПЕШКО

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.