HomeНовиниВ РайоніНовини Володимиреччини за останній тиждень

Новини Володимиреччини за останній тиждень

( 0 Votes )

У Володимирці з’явиться європейське футбольне поле

В області побудують шість міні-полів зі штучним покриттям європейської якості. Нові спортивні майданчики для футболу з’являться у Володимирці, Дубно, Демидівці, Дубровиці, Рокитному та у Білій Криниці, що у Рівненському районі. Їх облаштують на базі навчальних закладів. Вартість кожного об’єкта – майже 1,5 мільйона гривень.

Гроші на умовах співфінансування надійдуть з державного та місцевих бюджетів (radiotrek.rv.ua).

Садок у Полицях – один із кращих в області

Обласне управління освіти провело конкурс на кращий дитсадок області. За підсумками конкурсу кращими  міськими дитсадками стали: І місце – дитсадок № 52 Рівного, що на вулиці Коновальця, 17-Б; ІІ місце – дитсадок № 8 Вараша; ІІІ місце – дитсадок № 4 Дубровиці. А ось у селах кращі дитсадки такі: І місце –  «Калинонька» у селі Полиці; ІІ місце – «Сонечко» у селі Малинськ Березнівського району; ІІІ місце – «Вишиванка» у селі Мала Любаша Костопільського району.

У районі – дефіцит грошей

До кінця 2017-го лишається менше місяця, а на Рівненщині — чималі «дірки» у бюджетах всіх рівнів. Остання сесія обласної ради, на якій розподіляли дотаційні гроші з держбюджету, не вирішила проблем навіть із заробітними платами. Найбільш критична ситуація — у медицині. 44 млн. грн. субвенції та стабілізаційної дотації, які надали з державного бюджету, покрили тільки третю частини від нестачі коштів. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, галузі не вистачає ще 120 млн. грн. Причому брак коштів у районах різний. Найбільший дефіцит — у Володимирецькому та Сарненському районах.

Селяни рятували чоловіка від червоного півня

Минулого тижня пожежа спалахнула у селі Іванчі. На місце події відразу було направлено рятувальників 5-го державного пожежно-рятувального поста з смт  Рафалівка. Загоряння сталося в одній з кімнат житлового будинку, цегляного, розмірами 11х10 метрів. Як виявилося згодом, загоряння вчасно виявили сусіди, які й викликали рятувальників. А власник в цей час мирно спав у сусідній кімнаті, навіть не підозрюючи, що в будинку виникла пожежа і він міг, якщо не згоріти, то задихнутися чадним газом. На щастя сусіди встигли винести його з будинку, врятувавши йому життя. Вогнем було пошкоджено житлову кімнату, холодильник, меблі, два металопластикових вікна, знищено електролічильник, телевізор та інші речі домашнього вжитку.

Навчальний центр за 700 тисяч гривень

В училищі Володимирця відкрили новий навчально-практичний центр. Гроші виділили з державного та місцевого бюджетів. На облаштування майстерні та обладнання з державного та міського бюджетів потратили близько 700 тисяч гривень.

Володимирець має знати своїх героїв!

Кілька «героїв» стріляли сніжками по ліхтарям, що на площі поблизу магазину «Юність». На щастя, усі ліхтарі вціліли. На питання, хто буде відновлювати побиті ліхтарі, ті зверхньо посміялись і відповіли, що точно не вони. А ще нахабно додали: а ніде не написано, що цього не можна робити! Від камери злякано відвертались, а згодом розійшлись.

Виставка мінералів у колегіумі

Минулого тижня на базі колегіуму проходила виставка мінералів. Представники Дніпропетровького музею ознайомили учнів з екзотичними мешканцями морів та океанів. Спілкуючись з екскурсоводом, учні отримали відповіді на безліч цікавих запитань.

Добірка Ольги ПЕШКО.

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.