HomeНовиниВ РайоніСвяткування дня селища у Володимирці (+фото)

Святкування дня селища у Володимирці (+фото)

( 0 Votes )

 

            Святкування дня селища у Володимирці 28 серпня стало для володимирчан подвійно святковим: разом зі своїм храмовим святом, Днем Успіння Пресвятої Богородиці, вони відзначали й чергову річницю рідного селища. Коли довірятися літописним джерелам, нашому Володимирцю вже 829 років. А перед таким солідним віком мимохіть скидаєш шапку і доземно вклоняєшся. Не дивно, що й урочистості розпочалися по-молодецьки звучно – «Козацькою похідною». А концертною сценою на цей час став просторий майдан Єдності, назва якого щонайкраще відповідала характерові дійства. 

 28 серпня стало для володимирчан подвійно святковим: разом зі своїм храмовим святом, Днем Успіння Пресвятої Богородиці, вони відзначали й чергову річницю рідного селища. Коли довірятися літописним джерелам, нашому Володимирцю вже 829 років. А перед таким солідним віком мимохіть скидаєш шапку і доземно вклоняєшся. Не дивно, що й урочистості розпочалися по-молодецьки звучно – «Козацькою похідною». А концертною сценою на цей час став просторий майдан Єдності, назва якого щонайкраще відповідала характерові дійства. 

Лунко відзвучали позивні Дня селища – і зі щирими вітальними словами до володимирчан звернулося чимало знаних у районі людей і почесних гостей. Проникливо, з піднесенням послав своє благословення володимирчанам архієпископ Сарненський і Поліський Анатолій – і над  принишклим майданом вознісся величний піснеспів у виконанні духовного тріо – настоятеля Володимирнецького Свято-Анастиасіївського храму отця Василія, ігумена Великоцепцевицького Свято-Покровського чоловічого монастиря отця Антонія та  Здалося, широкі ангельські крила змахнули у ту мить над зачарованим селищем. А відтак до привітань приєдналися селищний голова Олександр Осмолович, перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вакуліч, народний депутат України Сергій Кошин, в.о. ректора Рівненського національного університету водного господарства та природокористування Микола Сорока, депутат облради Георгій Лебедюк та його колега з райради Олександр Бобрик.

І сила, і слава людська кореняться у «ґрунті», сумлінно обробленому трудом народу. Тож увага і повага до високих гостей змінилася щирою прихильністю до земляків-трудолюбів, які в силу обставин опинились у центрі святкового дійства. Вони заслужено стали переможцями низки яскравих номінацій, як-от – «Старожили селища» (привітання приймала найстаріша володимирчанка Наталія Миронівна Логацька, яка зустріла свій 92-й рік) або «Дарунок лелеки» (Ірина та Сергій Качинські подарували Володимирцю наймолодшого, як на даний час, жителя). «Тато, мама й девять «Я» – найщасливіша сім’я» – ще одна, до того ж, чи не  найзнаменніша) номінація, у якій відзначено сім’ю Демянців. А були ж іще «Любові стиглі грона – то найсвятіший оберіг» (здравиці адресувалися «золотим» подружжям Любові і Йосипу Ковальцям та Анні і Сергію Гарбариніним), «Гордість селища» (відзначалися «золоті» медалісти і призери шкільних олімпіад), «Громадська ініціатива» (селище подякувало реставратору дитячого майданчика біля дому по вулиці Повстанців, 56 Олександрові Бедику) та «Знай наших» (кондитер Лідія Васьковець перемогла у конкурсі професійної майстерності, що відбувся у Черкасах). Крім квітів і подарунків, домінантам дісталися й чудові музичні привітання від лауреата престижних конкурсів авторської пісні та співаної поезії Валерія Марченка і талановитих аматорів сцени Ярослава Шевчука, Валентини Веремко, Богдани Прокопюк та Оксани Ільчук.

Приємними родзинками Дня селища стали й виставки картин селищних митців, художників Ніни Перини і Володимира Шевчука та фотохудожника Володимира Вороб’я, а  також виступ духового оркестру дитячої музичної школи.

 

Юлія САВОРОНА.

м.Кузнецовськ.

Олексій Городний.

Фото Олексія Городного

 

 

 







 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.