HomeНовиниВ РайоніБазар у Володимирці не працюватиме до 3 квітня

Базар у Володимирці не працюватиме до 3 квітня

( 0 Votes )

 

До 3 квітня Володимирецький базар не працюватиме, а в закладах освіти зупинено навчально-виховний процес: підсумки засідання штабу з питань коронавірусу

12 березня голова адміністрації Анатолій Рижий скликав засідання оперативного штабу з питань можливого поширення коронавірусу 2019-nCoV. Напередодні Уряд запровадив карантинні заходи на всій території України. Голова РДА зачитав перелік ініційованих КабМіном заходів та наголосив на необхідності їх виконання.

На засідання запросили лікарів, керівників служб, представників місцевого самоврядування, підприємців у сферах торгівлі, громадського харчування та громадських перевезень. Директори Володимирецької центральної районної лікарні та Володимирецького районного центру первинної медико-санітарної допомоги Іван Караїмчук та Олександр Волочнюк розповіли про підготовку до можливого спалаху захворюваності. Так, в лікарнях міст Вараш та Сарни підготували відповідні інфекційні відділення, у яких при потребі можна буде розмістити хворих на коронавірус. Людей, які мали контакт з хворими, можна буде розмістити в чотирьох пунктах для нагляду – обсерваторах. Такі пункти знаходитимуться у Володимирці та Рафалівці. Також допустима самоізоляція вдома. У випадку виявлення хвороби передбачається транспортування спеціалізованим транспортом до одного з інфекційних відділень.

Лікарі наголосили, що медпрацівники навчені та забезпечені засобами щоб працювати в умовах можливого поширення коронавірусу територією району. Проте, щоби не допустити спалаху інфекції, потрібно організувати превентивні заходи. Так як Україна поки має єдиний випадок захворювання, а у Європі справжня пандемія, то потрібно контролювати приїзд туристів та заробітчан, що перебували у країнах, охоплених вірусом. Нагляд за їхнім станом здоров’я дозволить уникнути неочікуваного спалаху епідемії у нас.

Керівник районної Держпродспоживслужби Олександр Петрук розповів, що сьогодні вони проводять профілактичну роботу серед підприємців у сферах торгівлі, громадського харчування та громадських перевезень. Вони отримали прості, але дієві рекомендації, які загалом можна звести до двох пунктів: 1) якомога частіша дезінфекція, вологе прибирання та провітрювання закладів харчування, торгівлі та громадського транспорту; 2) суворе дотримання правил особистої гігієни працюючими у цих сферах. І хоча ніяких масок носити не потрібно, відповідальні за персонал особи повинні слідкувати за здоров’ям своїх працівників і не допускати виходу на роботу під час хвороби. Рекомендації Держпродспоживслужби можна подивитись тут.

Крім того, вирішили призупинити роботу Володимирецького речового ринку на період карантину – 20, 27 березня та 3 квітня базару не буде. Завтра, 13 березня, ринок все ще працюватиме.

Начальник відділу освіти Марія Ошурко повідомила, що в усіх закладах освіти району навчально-виховний процес призупинено з 12 березня і до 3 квітня. Діти вдома і для них буде організовано дистанційне навчання через сайти шкіл та блоги вчителів. Тим часом у школах та дитсадках організовано заходи з дезінфекції.

Підсумовуючи Анатолій Рижий наголосив, що до сьогодні епідемія нас оминала, але треба готуватись до будь-якого розвитку подій, щоб зменшити ефект у разі спалаху.

Володимирецька РДА

 

У вас недостатньо прав для коментування.