HomeНовиниВісник без цензуриСвоїм життям він врятував 15 пасажирів

Своїм життям він врятував 15 пасажирів

( 0 Votes )

 

…Хоронили водія автобуса, Сергія Козодоя, який 5 грудня 2012 року маршруткою «Рівне-Кузнецовськ» віз пасажирів і в жахливій аварії ціною свого життя врятував пасажирів. Біля Тріщави, обганяючи попутний легковий автомобіль, на зустрічну полосу вилетів мікроавтобус, за кермом якого був таджик. Сергій пробував відвернути автобус від зіткнення в бік (внаслідок якого автобус міг би перекинутися, а його пасажири зазнали б тяжких травм). У результаті лобового зіткнення водій маршрутки загинув на місці пригоди, а винуватець аварії помер у реанімаційному відділені Сарненської ЦРЛ. Ціною власного життя Сергій Козодой відвернув страшну біду від пасажирів свого автобуса. 

Хоронили нашого Сергія Козодоя у Володимирці. А на похорон приїхали всі водії, хто знав Сергія Козодоя упродовж його двадцятилітньої роботи на трасах області. Було багато шоферів з Кузнецовська, Сарн, Рівного. Приїхали на похорон водії різних маршрутів, аби віддати останню шану товаришу.

– Хай Бог дасть тобі такого автобуса, який завезе тебе прямо у рай! – сказав один із водіїв, не приховуючи сліз. Плакали усі. Адже кожен з водіїв, виходячи із дому, від рідної сім’ї, сьогодні, не знає, чи повернеться додому…

І Сергій Павлович теж увранці йшов із дому, а син Дмитро, четвертокласник першої райцентрівської школи, збирав машинку з конструктора і просив татка допомогти. Сергій завжди на ремонти будь-якої техніки долучав синів Романа і Дмитра. Вони з батьком напам’ять вивчили всі вузли на «Газонах» і автобусах, мотоциклах і скутерах. Діти гордилися, що таткові як кращому водію АТП довірили новенького «Еталона». А  товариші по роботі без заздрощів стверджували, що рішення керівництва правильне: Козодой 20 років за кермом, без жодного порушення.

А тут такий випадок. Він перекреслив всі плани молодої людини. Сергій не любив навіть запаху спиртного. Дорожив своєю сім’єю. Всі в гаражі знали його дружину Валентину і дітей. Сергій гордився ними. Опікувався і своєю мамою, що живе у Довговолі. Завів пасіку, старшого сина Романа навчив ходити біля бджіл. На «дачі» висадив багато плодових кущів і дерев. Він був завидним хазяїном, вмілим господарем, вірним чоловіком, хорошим батьком і люблячим сином. Він мріяв добудувати будинок. І воду провів, і каналізацію. І тракторця купив, хлопців навчив управляти і працювати на ньому.

Та вже його нема. Дякують пасажири шоферу автобуса, який зберіг десятки чужих життів, дякують матері пасажирів, яких в той злощасний день Сергій Павлович врятував ціною свого життя. Розповідає Валентина Пантелеймонівна:

– Я сиділа на третьому сидінні. Їхала додому в Кузнецовськ. Ще й подумала: «Який молодець наш водій. Так акуратно, так помаленьку їде… Випав перший сніг…» А як на нас вилетів мікроавтобус, наш водій не кинув «руля»: він з’їхав на обочину і удар прийняв на себе. Збоку біля нашого «Еталона» починався великий обрив. 10 сантиметрів відділяло нас від смерті. Я молюся за душу водія. Дякую його матері і родині...

Володимир, Іван, Анатолій, Сергій, Павло, Сергій.

 

На фото: загиблий біля свого автобуса.


 

Своїм життям  він врятував 15 пасажирів

 

  

 

У вас недостатньо прав для коментування.