HomeНовиниВісник без цензуриПіцерія «Кукушка» святкує день народження

Піцерія «Кукушка» святкує день народження

( 0 Votes )


 Крокуючи сьогодні вулицями Володимирця, важко вже уявити селище без піцерії «Кукушка». Адже заклад став яскравим прикладом гарного результату клопіткої праці та творчих планів засновників, адміністрації і працівників. Їм вдалося втілити ідею популяризації поліського колориту за допомогою європейських гастрономічних смаків. Про те, з чого все починалося, як втілювалося і яких першочергових завдань досягнуто, розповів власник піцерії Олександр Журба.  

 Олександре Олександровичу, з чого все починалося і чому назвали свій проект «Кукушка»?

– Що стосується назви, то свого часу хотіли заклад назвати «Старою осадою», а піци готувати під назвами мікрорайонів Володимирця. Проте одного разу я побував на тренінгу по популяризації і піднятті престижу артефактів рідного краю (його проводив волонтер канадської організації KESSO містер Харді). Тому ми вирішили, що варто зупинитися саме на цій сторінці історії. Бо з одного боку може видатися, що наша місцевість немає особливих привабливих проектів, історичних надбань і подібних ізюминок. Проте є чим пишатися і нам. Чого тільки вартий славнозвісний «Поліський трамвай»! Чомусь у нашій країні часто складається так, що не хочемо цінувати своєї історії, пам’яті, автентичності. Місцевим мешканцям добре відома проблема «кукушки», адже рентабельність лінії залишає бажати кращого. Тому, на мою думку, нам треба більше популяризувати поїздок, щоб не піднялася чиновницька рука його закрити, і якомога частіше згадували про нього прихильники туризму, автентичності, природи.

– Переконані, що з меню закладу знайомі, не з чуток, а зі смаків, не тільки місцеві мешканці, але й гості Володимирця. Чому надається перевага та які новинки чекають на відвідувачів піцерії?

– У закладі вам запропонують оригінальні страви, приготовані за авторською рецептурою та автентичною технікою. Ми пропонуємо здорову кухню. У нас Ви зможете посмакувати піцами, що мають назви зупинок «Поліського трамваю», пригоститися тортоліні та іншими смаколиками, як от биточками з насінням льону, панцеротто, млинцями по-італійськи, коктейлем «Кондуктор» тощо.

Крім цього, неперевершеного колориту меню додає неприв’язаність до смаків. Ми не боїмося відмовлятися від страв, які не користуються популярністю серед відвідувачів. Водночас систематично поповнюємо меню новинками, експериментуючи з місцевими смаками та продуктами різних регіонів. Постійно оновлюємо меню стравами з кухонь інших країн.

Що нового за цей час з’явилося у меню вашого закладу?

– Багато чого. Наприклад, тартар з оселедця з каперсами та грибами. Але краще завітайте до нас і самі все спробуєте.

Висококваліфікований персонал пропонує відвідувачам «смачну подорож протяжністю у 106 кілометрів», як і зазначено в меню закладу. Як підбираєте персонал?

– До підбору кадрів відносимося вельми відповідально. У нас працюють молоді, творчі люди, які при умові якісної праці можуть сподіватися на кар’єрне зростання. Нова людина, незалежно від того, на яку посаду вона прийшла влаштовуватися, залучається у різні сфери діяльності закладу. Взагалі офіціант у піцерії – це не просто подавач страв, а й сомельє, кухар, психолог, співрозмовник, порадник і таке інше.

Знаючи Вас, розумію, що на досягнутому зупинятися не плануєте. Чи так це?

– Безумовно, планів безліч, бо через краєзнавчу призму ми намагаємося розвивати в наших відвідувачів культуру спілкування, взаємовідносин батьків і дітей, громадського харчування, гастрономічну культуру в цілому. Скажімо, мрію про відкриття піцерії «Кукушка» й у Кузнецовську. Бо переконаний, що проблеми краю болять і місцевим жителям. У планах – зведення стилізованого під вокзал кафе. Перед ним на пероні хочеться розмістити вагони, де розташуються літня площадка та місце для дитячих розваг, лавочки для відпочинку.

Новий проект не потребуватиме  дотацій з місцевого бюджету. Облаштування та втілення в життя мрії з популяризації місцевої історичної пам’ятки беру на себе. Що наразі необхідно з боку влади, так це зацікавлення і необхідні дозволи.

А ще для учнів Володимирецького професійно-технічного училища – для майбутніх кухарів і кондитерів –  провели семінар «Естетика ресторанної справи».

Ви зауважили, що постійно поновлюєте меню закладу. Працюєте над вишколом персоналу… Напевне, часто відвідуєте спеціальні семінари та майстер-класи?

– Працівники закладу (та і я особисто) часто їздять на тематичні семінари як вітчизняні, так і закордонні. Приміром, останнім таким заходом стала участь у Міжнародній виставці ресторанного і готельного бізнесу. Там зібралися відомі ресторатори Європи, України та Росії. Розглядали різнопланові аспекти ресторанного бізнесу: як організувати роботу кількох ресторанів, як правильно спланувати кухню, як запобігти крадіжкам у ресторанах, як вірно мотивувати персонал тощо.

Одним із лекторів виставки був відомий ресторатор Арам Мнацаканов, ведучий проектів «Пекельна кухня», «На ножах». Метою його майстер-класу було показати слухачам як правильно підняти на більш високий рівень ресторанну культуру, професійність працівників ресторанів.

Дякую, Олександре Олександровичу, за розмову. Іменинникам побажаю подальших успіхів в улюбленій справі. Нехай добро і достаток не залишають вас, а людська шана й повага будуть постійними супутниками справи.

 

Піцерія «Кукушка»… Тут вас зустріне досвідчений, професійний персонал, який задовольнить не тільки гастрономічні вподобання клієнта, але й наповнить внутрішнім змістом перебування у закладі. До того ж і внутрішнє оздоблення закладу виконане в тематичній гармонії загальної концепції задуму: офіціанти у формі провідниць, фото пейзажів з маршруту «кукушки», виконані на полотні, антикварні елементи інтер’єру, як от: залізничні дорожні ліхтарі (1941, 1956 років випуску) і подібне. Завітайте, не пошкодуєте!

 

Леся ГАВРИЛЮК

 

У вас недостатньо прав для коментування.