Уніати можуть порушити навіть лояльне законодавство

( 0 Votes )

Цікаві процеси відбуваються в релігійному житті держави. Події, які відбуваються на Майдані Незалежності чомусь прямо пропорційно відображаються на свідомості вірян, які відвідують храми, каплички, монастирі тощо.

Особливо це виражено, коли спілкуєшся з прихожанами та духовенством нашої, «законослухняної» Української греко-католицької церкви.  Спитаєте, чому «законослухняна» у лапках? Поясню. На днях в руки мені потрапив цікавий документ Мінкультури до предстоятеля Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука, в якому досить коректно натякається нашим «уніатам» про порушення положень чинного законодавства, а саме недотримання вимог статті 21 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» в частині, що богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії безперешкодно, можуть проводитись лише в культових будівлях і на прилеглій території, у місцях паломництва, квартирах і будинках громадян. В інших випадках публічні богослужіння проводяться щоразу з дозволу відповідної місцевої державної адміністрації. 

Тоді напрошується єдине питання, а що Ви робите на Майдані, шановне панство? Як по мені, то найдемократичнішого Закону України в сфері релігії немає на пострадянському просторі, а Ви і його намагаєтесь порушити. Анархія якась, вибачте за вислів.  Невже наші «уніати» забули часи коли вони служили по підвалах та бараках. 

Я б на місці шановного Святослава Шевчука задумався та займався б краще благочинністю в дитячих будинках та інтернатах.

Богдана Зінченко, для “MEGANEWS
 

У вас недостатньо прав для коментування.