Дали бій лідеру

( 0 Votes )

 «Енергія» (Володимирець) - «ОДЕК» (Оржів) – 1:1

Енергія: Андрєєв – Китун, Брикса, Єфімчук, Дацюк – Жданюк, Собчук, Ярута, Савчук – Новицький (к), О.Федіна.

 

На заміну виходили: Кусік, Р.Федіна, Мороченець, Хондока, Ткачук, Дячук.

Тренери: І.О. Ярута, І.В. Волчецький.

  

У неділю до скромної за титулами районної команди «Енергії» завітав минулорічний чемпіон області, бронзовий призер чемпіонату України серед аматорських колективів, і це ─ тільки минулорічні досягнення ФК «ОДЕК». Команда з Оржева на момент матчу перебувала на лідируючій позиції у внутрішньому чемпіонаті, а також вийшла до фінальної стадії кубку України серед аматорів, тому гра з «Енергією» на перший погляд була «прогулянкою» для оржівців. З цією думкою не були, звичайно ж, згодні тренери команди, гравці, а також палкі прихильники ФК «Енергія» (яких, до речі, на цю гру прийшло чимало, висловлюємо їм всім, велике й щире «дякуємо» за підтримку, від усього колективу).

 

Оржівці з перших хвилин почали розхитувати оборону володимирчан довгими діагональними передачами, шукаючи на вістрі своєї атаки Газицького та, пройшовши «курси перекваліфікації» з форварда на останнього захисника, Віталій Брикса вправно справлявся зі своїми обов’язками і фактично нічого не дав зробити атаці оржівців. Під час однієї з атак «ОДЕКа» на початку першого тайму Віталій фактично без фолу відібрав у суперника м’яч та арбітр вирішив, що 10-ка «Енергії» в цьому епізоді напрацював на «гірчичник» (і це, до речі, не остання помилка арбітра, який обслуговує матчі чемпіонату України, а для Віталія ця жовта стала восьмою і означала, що він пропускатиме дві наступні гри).

Господарі, як і в матчі з Сарнами, показували змістовний футбол від оборони, раз по раз тривожачи захист Оржівців дошкульними контратаками. Одну з таких контратак капітан гостей зумів зупинити лише зопалу вибивши м’яч на аут. Дмитро Китун вкинув м’яч у воротарський майданчик, де Олександр Федіна в боротьбі з високими захисниками зумів скинути «смугастого» під удар Ігорю Дацюку, який з 10 метрів не залишив шансів кіперу Оржівців і відкрив рахунок!

Атаки гостей ставали все більш масивними, проте їм на заваді ставали захисники, а коли й ті вже були не в силах допомогти, на висоті був наш воротар. Зрівняти рахунок гості змогли лише на 45+5: під час подачі кутового м’яч «загубився» у штрафній площадці господарів, і хтось з гравців «ОДЕКа» зумів проштовхнути його у сітку.

Другий тайм тренери «Енергії» розпочали із заміни Олександра Ярути, який травмувався під кінець першої половини зустрічі. Матч продовжився у тому ж руслі, господарі більше оборонялися, хоча наші хлопці не тільки пасли задніх і Сергій Жданюк з Василем Новицьким постійно держали на «пульсі» захист гостей. Грі «Енергії» можна було лише радуватись, хлопці боролися, як леви й хотіли виправдати надії вболівальників. Які могли втілитися в реальність на 75 хвилині матчу, коли Сергій Єфімчук прочитав наміри гостей і перехватив загострюючу передачу й одразу віддав точний пас на капітана. Новицький же на швидкості обійшов захисників і прокидав м’яч повз воротаря, який відбив м’яч рукою. На перший погляд немає нічого кримінального, але відбив м’яч воротар далеко за межами штрафного майданчику! 100 відсоткове вилучення воротаря плюс штрафний удар з улюбленої позиції Жданюка. Та центральний арбітр з асистентами вдали, що вони не помітили даний епізод і дали грати далі (ще й нагородивши Новицького жовтою карткою за апеляції до арбітра). Ще одне вилучення мало б бути на 86 хвилині, коли гравець оржівців в’їхав ззаду по ногах Сергію Кусіку, який встановлював м’яч, щоб виконати штрафний удар. Арбітр за цю неспортивну поведінку дав лише жовту.

Так у вас склалося правильне враження, саме «Енергія» наприкінці зустрічі мала більше нагод, аби виграти цей матч (також можна ще виділити момент, коли Жданюк потужно пробив по воротах, обігравши опонента, і лише поперечина врятувала гостей). Ми вже казали, що команда перебуває у чудовій функціональній формі, що і підтвердилося у грі проти чемпіона.

В будь-якому разі нічия з «ОДЕКом» чудовий результат. Тож наші хлопці змогли додати до свого активу одне заслужене залікове очко. Наразі «Енергія» посідає шосту сходинку турнірної таблиці, маючи 17 очок. Втім, лише 4 очка до четвертого місця, але така ж відстань і від десятого місця. Тож напруга зростає. А завершуючи хочеться подякувати гравцям, тренерам, а також вболівальникам за те свято футболу, яке вони створили в неділю у Володимирці! І, звісно, запрошуємо всіх підтримати нашу команду у неділю, «Енергія» гратиме з кузнецовським «Ізотопом». Чергове дербі…

Олександр ГРЕБЕНЬ, голова РО ВФСТ «Колос».


 

Інші результати туру:

«Ізотоп-РАЕС» (Кузнецовськ) - «Волинь» (Здолбунів) – 2:1,

«Авангард-2010» (Рівне) - «Маяк» (Сарни) – 1:1,

«Сокіл» (Радивилів) - «Гоща-АМАКО» – 1:3,

«Волинь-Цемент» (Здолбунів) - «Сокіл» (Садове) – 0:6,

«РОКО-Зоря» - «Славія» (Рівне) – 1:2.


 

Чемпіонат Рівненської області з футболу-2012

Команди 

І

В

Н

П

Мз

Мп

Різн

О

"Славія" (Рівне)

13

9

4

0

25

9

+16

31

"ОДЕК" (Оржів)

13

9

3

1

32

10

+22

30

ФК "Гоща-АМАКО"

13

8

1

4

35

15

+20

25

"Сокіл" (Садове)

13

5

6

2

24

16

+8

21

"РОКО-Зоря" (Зоря)

13

6

2

5

23

17

+6

20

"Енергія" (Володимирець)

13

4

5

4

21

22

-1

17

"Маяк" (Сарни)

13

4

5

4

16

20

-4

17

«Волинь» (Здолбунів)

13

4

4

5

19

19

0

16

"Сокіл" (Радивилів)

13

4

3

6

16

19

-3

15

"Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ)

13

3

4

6

13

23

-10

13

«Авангард-2010» (Рівне)

13

2

3

8

16

24

-8

9

"Волинь-Цемент" (Здолбунів)

13

0

0

13

5

51

-46

0


 


 


 

 

У вас недостатньо прав для коментування.