HomeСпортІнші видиКолегіум відзначив День фізкультури і спорту

Колегіум відзначив День фізкультури і спорту

( 0 Votes )


 

6 вересня у Володимирецькому районному колегіумі відбулося свято –«День здоров’я», якого учні з нетерпінням чекали ще з першого дня навчання. Традиція відвідувати «Дубину» (так ми звикли називати ліс поблизу Володимирця) сформувалася уже давно і, що надзвичайно приємно, продовжується щороку. 

 

 Саме напередодні дня фізкультури і спорту, який в Україні щороку відзначається в другу неділю вересня учні колегіуму (з 2 по 11 клас) разом з класними керівниками та вчителями організовують похід до лісу. Для нас це не лише можливість провести час на свіжому повітрі, краще познайомитися з новими однокласниками, а й справжнє свято з безліччю позитиву, посмішок та радісних моментів. 

А день видався справді неперевершеним. Уже з самого ранку замість зошитів та підручників у ранці ми збирали печиво, цукерки та інші ласощі, які так покращували настрій. Надворі стояла похмура, але тепла погода. О 9.30 учні вишикувались на подвір’ї  і уважно слухали інструктажі з техніки безпеки та правил поведінки. Все гарненько запам’ятавши, ми вирушили в дорогу. Варто зауважити, що видовище було справді вражаючим. Ще б пак, не кожного дня можна побачити колону з більш як семиста учнів, що розтягнулася на десятки метрів!..

І ось веселий гомін колегіумівців сколихнув лісову тишу. Так і хотілося сказати лісовим мешканцям: «Не хвилюйтеся, ми не принесемо вам зла». Турбуючись про збереження матінки-природи, ми не ламали дерев, а для багаття шукали сухі гілки та колоди. Швиденько розвівши вогонь, кожен клас взявся готувати теплий супчик чи кашу.

За якихось пару хвилин на тихій галявині вирувало життя. Подекуди були розставлені намети, розстелені ковдри, лунала весела музика. Молодші школярі грали в м’яч, хованки та інші рухливі ігри. Старшокласники ж прийнялися доводити один одному хто сильніший у перетягуванні канату. Дівчата навіть про кухню забули і пильно слідкували за своїми однокласниками, адже кожній приємно відчувати себе однокласницею переможця. А який же відпочинок обійдеться без катання на гойдалці? Оскільки принести з собою ми її не змогли, то вирішили зробити з підручних засобів. Мотузка та дерево чудово підійшли для нашого задуму. Кілька хвилин роботи – і справжня «тарзанка» готова.

  Потурбувалися ми і про естетичне оформлення нашої галявини.  Для цього кожен клас заздалегідь підготував стінгазети, які розмістили на стовбурах дерев. Цікаві гасла та веселі картинки давали черговий привід посміхнутися та ще вище підняти і так чудовий настрій.

Не обійшлося і без концертної програми. На імпровізованій сцені своїми номерами нас розважали учні 5-11 класів. Під запальні мелодії українських та іноземних пісень ноги не могли встояти на місці і самі несли в танок. Учні та вчителі активно підспівували виконавцям і дякували їм гучними оплесками.

Атмосфера у «Дубині» була просто надзвичайна. Усі присутні відчували себе вільним та розкутими, веселилися та раділи від душі. І це не дивина, адже не часто випадає можливість цілий день провести на лоні природи, пострибати та покричати від душі. А якою смачною видалася їжа, приготована на вогнищі колективними зусиллями! Оскільки час від часу моросив дощ і тягло прохолодою, кожен клас намагався групуватися ближче до вогнища. Полум’я відбивалося в наших очах, теплий супчик приємно зігрівав, на обличчях з’являвся рум’янець, а в серцях панувала гармонія та радість.

…На жаль, нічого не може тривати вічно. Завершився і наш День здоров’я. Хочу зазначити, що галявину ми залишили чисту-чистесеньку, адже жодному не хотілося ображати місцевість, що принесла нам стільки позитиву.

Дощ то переставав, то починався з новою силою, наче намагався зіпсувати наші враження. Проте, як на мене, це лише додало романтики до нашої подорожі. Саме тоді хлопці мали можливість виявити симпатію до дівчини, запропонувавши їй свою куртку чи кофтину, а друзі моли можливість ще більше зблизитись, крокуючи додому під однією парасолькою.

Хочеться подякувати директору та адміністрації закладу за те, що серед звичайного робочого тижня не побоялись взяти на себе величезну відповідальність за наше життя та здоров’я й організували для усіх учнів незабутнє свято. Воно не лише дозволило краще пізнати один одного, поспілкуватися між собою та з учителями в неформальній атмосфері, а й відчути себе частиною природи.  

Упевнена: кожен учень Володимирецького колегіуму з нетерпінням чекатиме наступного року.

Настя ФЕДІНА, учениця 10-Г класу.


 

 

 

У вас недостатньо прав для коментування.